Ga naar de inhoud

Wendy Moore brengt nieuwe single ‘IDK How To Be Fun’ uit

In de meest recente uitzending van Alternative FM bij ZFM Zandvoort is IDK How To Be Fun (I Don’t Know How To Be Fun) van de Zandvoortse Wendy Moore te horen geweest. Het is een Engelstalig pop-rock nummer van de songwriter uit de badplaats en ze heeft het nummer geschreven vanuit haar eigen ervaring. De single gaat over het niet naar je zin hebben op een bepaalde plek met de verkeerde mensen om je heen.

(bewerkt persbericht Moore Music)

Feestjes die niet goed voelen

Soms voelen sommige feestjes niet goed en kun je niet wachten tot het over is. Je wilt de mensen die je hebben meegenomen dan ook niet teleurstellen dus wacht je maar tot het is afgelopen. In het nummer begrijpt Wendy niet waarom andere wel lol hebben en zij niet.

Ongemakkelijk

Vroeger is Wendy erg introvert en wordt ze snel ongemakkelijk op plekken zoals clubs en feesten. De plekken waar ze ooit is geweest draait haar soort muziek niet. Daarbij komt dat het type mensen haar in die periode en bij die gelegenheden intimideert. Na zo’n gebeurtenis kruipt ze dan liever in een hoekje en wacht vaak op een afstandje van de dansvloer af tot het feestje tot een einde komt. Dit is iets wat haar regelmatig is overkomen.

Foto: Eva Ruiten

Het okay is om je zo te voelen

Vanuit deze slechte ervaringen is IDK How To Be Fun ontstaan. Uiteindelijk nu jaren later, heeft ze wel de juiste mensen weten te vinden met plekken waar wel haar favoriete muziek gedraaid wordt en durft ze helemaal zichzelf te zijn. In deze nieuwe single wil Wendy laten zien aan iedereen dat het okay is om je zo te voelen en het heel normaal is om niet te passen tussen bepaalde groepen. Introvert zijn is ook niks mis mee! ,,Iedereen heeft hier wel is last van denk ik. Het is compleet normaal om ergens niet tussen te passen. Leer je eigen grenzen kennen en forceer jezelf niet. Dat heb ik geleerd. Het betekent niet dat jij niet ‘fun’ bent!”, zegt Wendy.

Productie

Het nummer is geschreven door Moore zelf en geproduceerd door haar vaste producent Stijn van Rijsbergen. Wendy speelt zelf de meeste gitaren in de track. IDK How To Be Fun is de tweede single die gereleased wordt bij haar label Zip Records. De videoclip van IDK How To Be Fun zal een week later uitkomen op haar YouTube kanaal, gefilmd door Niels Horstman.

De nieuwe single van Wendy op Spotify
Delen via