Ga naar de inhoud

Demian de Rooij aangesteld als algemeen manager bij Amsterdamse Q-Factory

De Q-Factory in Amsterdam is een plaats waar regelmatig aankomende en talentvolle muzikanten te zien zijn, maar wat ook een plaats is waar bands en muzikanten kunnen repeteren. Vanaf 1 september is Demian de Rooij begonnen als algemeen manager.

(bewerkt persbericht Q-Factory)

Muziekmakerscentrum

Na 2 jaar covid is de tijd aangebroken dat er weer gebouwd kan worden aan het grootste muziekmakerscentrum van Europa dat naast een hotel en café-restaurant tevens het 3e grootste poppodium van Amsterdam is. Demian is de aangewezen persoon om een nieuwe frisse wind te laten waaien.

Profileren

De Q-Factory profileert zich sterk in de hoofdstad als het gaat om de faciliteiten en kansen die aanwezig zijn. Iedereen die muziek kan en wil maken kan gebruik maken van de veertig muziekstudio’s en de professionele Atlantis studio. Daarnaast is er een hotel en een café-restaurant waar toerende artiesten na de show hun comfort vinden. Het multifunctionele gebouw kent drie popzalen en biedt onder andere onderdak aan United Pop, het Abbey Road Institute en verschillende afdelingen van het Conservatorium van Amsterdam.

Kansen verzilveren

Zo is volgens de Q-Factory Demian vastberaden om deze kansen te verzilveren zodat de plaats uitgroeit tot een plek waar artiest en liefhebber samen komen als nooit tevoren. Zijn eerste wapenfeit is het aanstellen van een hoofdprogrammeur die zich zal focussen op een veelzijdiger programma. Bovendien kan er tot diep in de nacht geprogrammeerd gaan worden.

Staat van Dienst

Demian heeft een mooie staat van dienst in de culturele sector. Na begonnen te zijn bij verschillende poppodia heeft hij lange tijd gewerkt voor ESNS Noorderslag om vervolgens zijn plek te vinden op de NDSM-werf. Na 8 jaar de verbinder te zijn als spil in het web van Amsterdam’s mooiste culturele haven sloot hij daar de laatste 2 jaar af als geliefd algemeen directeur.

Delen via