Ga naar de inhoud

inneruu laat grenzen vervagen

Wouter Mol is ooit begonnen met Out Of Skin en hij heeft het met inneruu een vervolg gegeven, wat prima terug te horen is op het eerste album dat de naam van de band draagt. Dat album is inmiddels alweer bijna anderhalve week onderweg en het is ongrijpbaar, magisch en super gevoelig door de stem van Wouter, maar ook door het gebruik van verschillende instrumenten.

Betekenis

Zit er een betekenis achter de naam inneruu? ,,Het gelijknamige debuutalbum van inneruu komt uit in inneruu zelf; de nieuwe wereld waarin we ons innerlijke in een dagdroom samen verweven. Ontdekking en verandering kenmerken de plaat”, zegt de band over de betekenis van de naam. Dat blijkt wel uit het openingsnummer van het album It’s Not What It Seems. Met deze song raakt inneruu een gevoelige snaar, want in het leven van alledag in het nu, is het zeker niet wat het lijkt.

De live versie van No Return

Muzikaal

De harp is één van de instrumenten die inneruu gebruikt. Dat is zelfs een nummer wat eerder is uitgebracht onder Out Of Skin, maar het arrangement van A House Spits Out past moeiteloos op het album. De singles No Return en Burst laten juist horen hoe ongrijpbaar inneruu is. Het is haast filmmuziek wat bij een mooie speelfilm past. Bovendien doet de stem van Wouter bij vlagen denken aan Billy Corgan van de illustere band Smashing Pumpkins.

De live versie van Burst

Verbinding

Datzelfde geldt voor WEEHOO. Het is de verbinding tussen het dagelijkse leven en de single die inneruu heeft uitgebracht bij het album. ,,Je wordt gek van je hoofd, de malende gedachten en angsten. In inneruu kun je vliegen en je hoofd uit zetten. WEEHOO is de tussenwereld of portal waar je deze transformatie doormaakt. Los van je hoofd komen en de wijdse wereld van inneruu in vliegen”, zegt de band over de single.

Telefonisch gesprek

  1. Gesprek met inneruu over hun album in Alternative FM op 061022 Alternative FM 11:25

Grenzen vervagen

Kortom grenzen tussen alledag en de droomwereld vervagen bij het luisteren van dit album. Daarmee is dit album al één van de meest opvallende in het toch al roerige jaar 2022.

Het album op Spotify
Delen via