Ga naar de inhoud

2022-32. Tropische temperaturen in studio tijdens uitzending

De uitzending van 11 augustus op ZFM Zandvoort is achter de rug en deze donderdag gaat de boeken in als een uitzending waar de temperaturen tot tropische waarden leiden in de studio van ZFM Zandvoort. Wendy Moore is voor de derde keer aanwezig om live te spelen met daarnaast burgemeester en muziekliefhebber David Moolenburgh als gast en medepresentator.

Vuurdoop

In de rol als medepresentator krijgt David ook direct een vuurdoop, want hij mag zijn muzikale held Wouter Planteijdt van Sjako interviewen. Een interview dat bijna een kwartier duurt, maar daarmee vestigt David geen record binnen de studio en programmering van ZFM Zandvoort. ZFM Zandvoort redacteur en presentator Hans Botman is de zaterdag ervoor door het dak gegaan, want hij voert een gesprek van een half uur met striptekenaar Toon van Driel. David vestigt wel een record binnen het programma.

  1. Davids megagesprek met Wouter Planteijdt van Sjako in Alternative FM op 110822 Alternative FM 14:00
  2. Gesprek met Lotte Mulder van CHARLOT over de single Perfume in Alternative FM op 110822 Alternative FM 7:46

Nieuw materiaal

Nieuw materiaal is in deze uitzending eveneens te horen, zoals de nieuwe singles van PYN, CHARLOT, KOLBAK en Dylan van Dam. Voor de uitzending heeft het Velsense viertal van Dorpsstraat 3 hun derde single Hoe Lang uitgebracht.

De voorkeuren van een muziekliefhebber

In aanloop naar deze uitzending, is al min of meer gezegd dat de muzikale voorkeur van David ligt bij muziek met een rafelrandje.

Het Amsterdamse Moss met een bijzondere uitvoering van Before It’s Gone

Moss is één van de bands die op het lijstje van David staat. Muzikale held Wouter Planteijdt van Sjako heeft het nodige te vertellen. Het nummer Hurt van de Haarlemse band komt tijdens de uitzending voorbij, alhoewel er meerdere uitvoeringen zijn te vinden op het internet.

Hurt in 2016 tijdens een optreden in Apeldoorn

Tramhaus

Op IndieXL heeft het Rotterdamse Tramhaus al behoorlijk veel aandacht gekregen. Dat is ook David niet ontgaan, want het materiaal is niet alleen daar te horen geweest, maar het werk van deze band is al te horen geweest in de eerdere uitzendingen van Alternative FM.

De officiële clip bij Make It Happen

Make It Happen is te horen geweest. Tramhaus verwoord perfect het gevoel als je mensen uit de Rotterdamse arbeidersklasse in hun dagelijks leven volgt. De clip schetst het leven van deze groep mensen waarop de havenstad haar fundamenten heeft gebouwd, de mensen die zo vaak worden verwaarloosd in een stad die zich uitbreidt buiten het bereik van de gewone mensen. Een song met een maatschappelijke lading, waar ook David in zijn rol als burgemeester dagelijks mee te maken krijgt.

Nieuwe song Wendy moore

Ook Wendy heeft een nieuwe song laten horen tijdens de uitzending die zij samen met Jaime de Groot speelt. In het tweede uur speelt de Zandvoortse solo nog twee songs.

Terugkijken

Van de uitzending is een samenvatting gemaakt die terug te bekijken is. Wie alles wil zien kan terecht op het YouTube kanaal van het programma.

De uitzending met Wendy Moore en David Moolenburgh

Terugluisteren

De uitzending is wederom terug te beluisteren via onder meer ZFM Zandvoort op maandagavond tussen 20 en 23 uur.

  1. Uitzending 2022-32, uur 1 AlternativeFM 56:34
  2. Uitzending 2022-32, uur 2 AlternativeFM 57:14
  3. Uitzending 2022-32, uur 3 AlternativeFM 57:25
Delen via