Ga naar de inhoud

2022-33. Roerbakmix in Augustus

Het is misschien wel een roerbakmix geweest van verschillende muzieksoorten in de meest recente uitzending bij ZFM Zandvoort van donderdag 18 augustus. Dat bakken heeft toch een beetje te maken met de zomerse temperaturen die nog steeds merkbaar zijn aan de kust en wat een beetje terug is te voeren in wat er muzikaal is voorgeschoteld.

Interviews en gesprekken

In de reguliere uitzending van 18 augustus maar liefst drie telefonische gesprekken, waarbij aandacht is voor het materiaal wat is uitgebracht of nog moet uitkomen. In sommige gevallen beiden.

  1. Gesprek met Harold Pflug van KOLBAK over de single Up For Air in Alternative FM op 180822 Alternative FM 10:04
  2. Gesprek met Luc Schouten van Gentle Jim over het album On The Road in Alternative FM op 180822 Alternative FM 9:26
  3. Gesprek met Max Poolman over de single Trudy in Alternative FM op 180822 Alternative FM 7:15

Haast stiekem

Luc Schouten die bekend is van Pony Machine heeft haast stiekem een album uitgebracht. Alleen niet onder Pony Machine maar onder Gentle Jim met het album On The Road en waarbij Corgi ook een clip zit.

De aandoenlijke clip van Gentle Jim

Aanloop naar optredens en nieuw matriaal

The Gumbo Kings zijn op weg naar hun releaseshow van hun EP In The Dark. Van die EP die op 8 september in het Patronaat Haarlem wordt gepresenteerd heeft de Amsterdams/Haarlemse band de single Hot Damn! uitgebracht.

Blues van de bovenste plank door The Gumbo Kings

Nieuw materiaal onderweg

Hetzelfde geldt voor Lowaddicts die allereerst hun naam hebben ingekort, maar nog wel steeds bestaan uit Dillan Sondervan, Maaike van der Weide en Tessa Lamers (L’Asset). Op 24 september geeft de band een optreden bij hun alumrelease Evolver in eveneens het Patronaat Haarlem.

Circles van inmiddels Lowaddicts

Albumrelase van KOLBAK in P60

Al eerder in dit bericht, heeft Harold Pflug van KOLBAK al het nodige verteld over hun album To The Teeth en het daarbij behorende release optreden in de P60 op 26 augustus. In aanloop naar dat album heeft de band een mini documentaire gemaakt.

De mini docu van To The Teeth

Terugluisteren

De uitzending is wederom terug te beluisteren via onder meer ZFM Zandvoort op maandagavond tussen 20 en 23 uur.

  1. Uitzending 2022-33, uur 1 AlternativeFM 56:39
  2. Uitzending 2022-33, uur 2 AlternativeFM 56:45
  3. Uitzending 2022-33, uur 3 AlternativeFM 57:06
Delen via