Ga naar de inhoud

Muzikale burgemeester en Wendy Moore in uitzending

Als er iets speciaal is, dan is een nieuwsbericht op zijn plaats, want de muzikale burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh is in deze uitzending te horen bij ZFM Zandvoort. Daarnaast is er een liveoptreden van de Zandvoortse muzikante Wendy Moore die onlangs nog een optreden heeft verzorgd tijdens Pride At The Beach in de badplaats.

Rafelrandje

Van David weten we dat hij een liefhebber is van de muziek met een klein rafelrandje en het liefst ook met een dosis melancholie erin. Daarom past David als eerste burger ook prima in Zandvoort waar het woord ‘nostalgie’ bijna met hoofdletters wordt geschreven.

Muziekkeuze

Wat kun je verwachten in zijn muziekkeuze? Er is onder meer muziek van het Amsterdamse Moss die inmiddels zijn uitgegroeid tot een grote band. Dit jaar is de single Before It’s Gone meegenomen bij de collega’s van IndieXL. Hetzelfde geldt voor Salt, die eveneens voorbij gaat komen.

Een speciale versie van Before It’s Gone

Naast dit alles staat er muziek van Bnnyhunna en Tramhaus uit Rotterdam op het lijstje van David. Bnnyhunna is niet zo gek, want David speelt als bassist in zijn jazzband The Brand New Oldtimers. Tramhaus is op dit moment haast ’trending topic’ in huize Moolenburgh.

De clip van Make It Happen

In de uitzending zal David praten met niemand minder dan Wouter Planteijdt van Sjako!. De Haarlemse band is weer in de oorspronkelijke samenstelling en dat zullen de Sjako! liefhebbers weten ook.

Uit de legendarische 2 Meter Sessions in de jaren negentig

Liveoptreden van Wendy Moore

Belangrijk is het liveoptreden van Wendy Moore. Een burgemeester die muzikaal onderlegd is, betekent niets anders dan de muzikale talenten voor morgen een plek geven. Wendy is een behoorlijk eind op weg, want onlangs heeft ze met haar band optredens gegeven in Stiels Muziekcafé Haarlem en zoals eerder op Pride At The Beach in Zandvoort. Eerder heeft Wendy al twee liveoptredens gedaan in Alternative FM, waaronder één onder de vlag van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf.

De lyric video van Wendy’s laatste single

Nederhop uit uit Zandvoort

Naast het muziekmateriaal van Wendy Moore, is er meer materiaal afkomstig uit Zandvoort. Het Nederlandstalige hiphop duo Siggy & D1ns zijn bezig in rap tempo naam te maken in de Nederlandstalige hiphopwereld. De twee buurjongens uit Zandvoort-Noord hebben getekend bij Top Notch en onlangs is er weer nieuw materiaal van hen uitgebracht.

De clip bij Hoe Het Was

Hagelnieuw materiaal

Verder in de uitzending hagelnieuw materiaal van Dylan van Dam met Overnight, PYN met Karma, KOLBAK met de single Up For Air, CHARLOT met Perfume en De Zweefclub met Yogho Yogho. De Nederlandstalige synthwave en postpunk band Dorpsstraat 3 uit Velsen is eveneens te horen met hun nieuwe single Hoe Lang. In het laatste uur is er een telefonisch gesprek met Lotte Mulder van het Haarlemse CHARLOT over Perfume. Daarnaast is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk het recente materiaal te horen is van de afgelopen weken.

Uitzending volgen

De uitzending volgen kan via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen van Ziggo en KPN op resp. 40 en 1367 en via de websites van ZFM Zandvoort en Alternative FM livestream.

Delen via