Ga naar de inhoud

Harley Francine pakt uit op ‘Derailed’

De Overijsselse band Harley Francine pakt flink uit op hun debuutalbum Derailed dat ze vrij recent hebben uitgebracht. Met een dampende releaseshow in het Zwolse Hedon laat de band uit Ommen horen wat ze in huis hebben en dat is vooral hun voorliefde voor de alternatieve rock en grunge uit de jaren tachtig en negentig.

(Foto’s: Maaike Ronhaar)

Gedreven door grunge en punk

Zelf zeggen ze dat ze een drietal zijn wat door grunge en punk gedreven zijn. de band bestaat uit zanger en gitarist Luc de Vries, basgitarist Florian Honer en drummer Russell Sluiter. Het drietal deelt zoals eerder is beschreven, een grote passie voor alternatieve rock uit de jaren 80 en 90 en hebben in de zomer van 2019 de handen ineen geslagen om Harley Francine te gaan vormen.

Balans

Harley Francine genereert de balans tussen zware, distorted gitaren, keiharde drums en hooks die sterk aanwezig zijn. De nieuwe underground generatie met duidelijke invloeden uit de alternatieve en grungerock. Ze voorzien dit wel met hun eigen Harley Francine vibe.

Dagger Tongue is één van de eerder uitgebrachte singles

Interview

In de meest recente uitzending heeft het drietal al het nodige verteld over Derailed.

  1. Gesprek met Harley Francine over het album Derailed in Alternative FM op 070722 Alternative FM 8:43

Vergelijking

Wat ze zeggen, beloven ze ook, want het komt in Derailed allemaal langs. Nu is het in dit land vaak zo dat er wat vergeleken wordt met andere bands, maar de mannen hebben toch op één van hun nummers een sterke link met Green Day, als je het nummer Stagefright hoort. De grote broer kan er een punt aan zuigen als het gaat om dit nummer.

Grunten

Grunten is Harley Francine ook niet vreemd. Op het eerder uitgebrachte Mason Run! is een staaltje van deze vorm terug te horen. Bright Shade is een song waar de liefde in doorklinkt. De single Drown die het drietal al eerder heeft uitgebracht, is één van de kroonjuwelen op het album. Metaforisch is de song zeer zeker.

Ingehouden en mysterieus

Poison wat verderop het album is te vinden, klinkt ingehouden en mysterieus. Daarna ontaard het nummer op sommige momenten een stevige loom rocknummer. Er zit zelfs een vleugje psychedelie in. Harley Francine is een band dat best thuis kan horen op de vele festivals die Nederland kent.

Derailed op streamingsplatform Spotify
Delen via