Ga naar de inhoud

Dampende mix van roots, americana, country en stoner met ‘Misfits’ van The Stone Souls

Eind juni is het album Misfits van The Stone Souls verschenen met een dampende mix van roots, americana, country en stoner. Zelfs een vleugje blues klinkt erin door in de muziek die blikvangers Lina Kuipers en Theodor Versteegen maken. Zij vervullen de hoofdrol in The Stone Souls en de band draait min of meer op hun.

Welkom in een saloon Foto: Theodor Verstegen

In de uitzending

Theodor vertelt in onze uitzending alles over The Stone Souls en uiteraard ook over het tweede album Misfits.

  1. Gesprek met Theodor Versteegen van The Stone Souls over Misfits in Alternative FM op 140722 Alternative FM 11:15

Vliegende Start

The Stone Souls hebben een vliegende start gemaakt met hun tweede album, na hun debuutalbum The Stone Souls dat in 2020 is verschenen en waar 3 voor 12 Gelderland aandacht heeft besteed. Op dat eerste album is goed te horen hoe de stijl ontstaat. Vorig jaar hebben ze nog de single All Good Girls Go To Hell. Dat nummer is niet terug te vinden.

Latijns Amerikaanse invloeden

Muzikaal gezien is het verhalende van americana, maar de haast Latijns Amerikaanse invloeden zijn op elke song merkbaar met de blaasinstrumenten die regelmatig zijn te horen op Misfits. Op het titelnummer klinkt zelfs het luiden van klok.

Het vlakke land verandert met de verhalen van Lina en Theodor Foto: Theodor Versteegen

Mix van Stijlen

Misfits is een mix van stijlen. De country invloed is weer terug te horen op één van de singles. Butterfly SuckerPunch is een stevig countryrock nummer, met een strak ritme van de drums. Buried Under Snowflakes Made Of Tears begint met een marsintro om vervolgens te ontaarden in een dampend rocknummer. De song is voor meerdere uitleg vatbaar, want het lijkt alsof je ergens onder vandaan komt om dan ineens te zien dat de wereld ineens veranderd is en waar je geen toegang meer hebt tot alles. Kortom je bent een outlaw. No WiFi is min of meer een song die nog doet denken aan het begin van The Stone Souls.

Het verhaal achter Butterfly SuckerPunch

Vriendschap en verlangen

Volgens The Stone Souls gaat het om hun eigen verhaal van vriendschap en verlangen. Hun materiaal willen ze overal laten horen waar het maar kan. Of een kerk dan ook echt een saloon gaat veranderen? Laat onze lieve heer dat liever niet horen, maar voor de reiziger die Misfits doorkruist, kan het wel eens een veilig toevluchtsoord zijn. God oordeelt niet, als de intenties maar goed zijn.

The Stone Souls live is een beleving Foto: Lonneke Prins

Roadmovie

Misfits is min of meer een roadmovie waarbij je luisterend naar de muziek, de beelden min of meer zelf moet bedenken. Terecht dat steed meer muziekplatformen aandacht geven aan de band onder de rook van Arnhem.

Delen via