Ga naar de inhoud

Nieuwe voorstelling van The Stream met ‘Nature Calls’

The Stream is terug met de gloednieuwe voorstelling: Nature Calls. Een spectaculaire podium-productie waarin wetenschap en muziek op bijzondere wijze samenkomen.

(persbericht Current Music/Foto’s Coen Bastiaanssen)

Muziek en wetenschap

City of Science

Leiden is in 2022 European City of Science en op maandag 11 juli staat ‘Muurformules in de Stad’ op het programma. Een dag die begint met wandelingen langs diverse muurformules, en die eindigt met een zeer bijzondere voorstelling in Scheltema. Speciaal voor dit evenement maakt de Leidse band The Stream een nieuwe show, genaamd Nature Calls.

The Stream live in actie Foto: Coen Bastiaanssen

Inspriratie

De inspiratie voor de muziek werd geput uit de vele muurformules die Leiden rijk is en de ideeën daaromheen. Dat klinkt misschien ietwat vreemd, maar met de wetenschap dat frontman Jan Stroomer een Bachelor Natuurkunde op zak heeft, begint het geheel enigszins te dagen. En wie deze orkestrale pop/rock band eerder heeft mogen aanschouwen zal het ongetwijfeld weten, er is nog meer…

Intenser kan het niet Foto: Coen Bastiaanssen

Variété aan genres en stijlen

Het muziekprogramma, bestaande uit een variété aan genres en stijlen, zal namelijk worden voorzien van enkele live demonstraties van experimenten. Deze worden uitgevoerd door de studenten van Stichting Rino, die met hun Freezing Physics show het hele land door toeren. En om het multidisciplinaire spektakel compleet te maken werkte The Stream samen met Lennard van der Valk, die er zijn fantastische projecties aan toe voegt.

Vol verwondering

Tijdens deze voorstelling wil The Stream het publiek meenemen in een reis vol verwondering, van de onvoorspelbaarheid van de kleinste deeltjes tot de grootsheid van het heelal. En, zonder van te voren al te veel te verklappen; ze gaan eruit met een knal!

Maandag 11 juli 20:00 – 22:30
Scheltema, Marktsteeg 1 Leiden
Tickets €7,50 / €5,- (studenten, jongeren & CJP)

Delen via