Ga naar de inhoud

KNARS Frontman Martijn Holtslag brengt song uit over verstoten vaderschap

KNARS frontman Martijn Holtslag heeft dezer week de song Tranen Op Het Schoolplein uitgebracht dat tegelijkertijd een onderdeel vormt van het project Sidelines. Martijn is zijlijnvader. Het betekent dat hij zijn kind niet zo vaak kan zien als hij eigenlijk zal willen. Waar Holtslag met KNARS harde ‘bass’muziek uitbrengt, is Tranen Op Het Schoolplein een ingetogen en volgens hemzelf een goudeerlijke hiphop track, waarbij het gemis van zijn kind centraal staat.

(bewerkt persbericht It’s All Happening/Foto: Juan Carlos Villarroel)

‘Dichtbij Mezelf’

,,Ik heb nog nooit muziek gemaakt die zó dichtbij mezelf staat. Gelukkig zie ik mijn zoon af en toe, maar het is een jarenlange strijd geweest. Na twee rechtszaken is inmiddels de derde zaak gestart. De moeder van mijn kind heeft zomaar besloten te gaan verhuizen, daardoor kan ik m’n zoon nog minder zien”, vertelt Martijn over de single.

Minmale omgangsregeling

Tranen Op Het Schoolplein schrijft hij op een moment dat hij een zeer minimale omgangsregeling heeft. Martijn haalt zijn zoontje op woensdag uit school om hem op donderdag weer naar naar school te brengen.

Verdriet

,,Het verdriet dat ik had als ik mijn mooie mannetje naar het schoolplein zag lopen, en de realisatie dat de juf meer tijd met m’n zoon doorbracht dan ik zelf, was pijnlijk. Toen ik een keer verdrietig van het schoolplein terugliep kwam het idee voor het liedje in m’n hoofd. Ik heb het jarenlang voor mezelf gehouden, maar toen Sidelines me benaderde voor het project, heb ik Tranen Op Het Schoolplein alsnog opgenomen”, vertelt hij over onder meer de voorgeschiedenis van de single. Sidelines wil zijlijnvaders uit de schaduw te halen en het gesprek door hen een gezicht én stem te geven via hun muziek.

Zeer voorzichtig tipje van de sluier

Tranen Op Het Schoolplein is een zeer voorzichtig tipje van de sluier van dit hernieuwde, eerlijkere verhaal van Martijn Holtslag en KNARS. Martijn heeft een aantal rigoureuze wijzigingen aangebracht in zijn aanpak.

Zwartgalliger

,,Ik heb er altijd veel voldoeding uitgehaald om lekkere, harde muziek te maken. Maar tijdens de corona-periode ben ik flink gaan zoeken naar waar ik nou eigenlijk echt zin in had. Daarbij kwam ik tot een eerlijker verhaal vanuit mezelf, en van hoe ik naar de wereld kijk. Dat is wat zwartgalliger dan voorheen, maar eerlijker en oprechter. De wereld is nou eenmaal geen hele mooie plek, en ik heb m’n dosis gedoe wel gehad. KNARS heeft een flinke stapel nieuwe muziek en video’s op de plank liggen, klaar om in dit najaar uit te brengen”, legt hij uit.

De single op Spotify
Delen via