Ga naar de inhoud

Channah vertelt over de vrouwen van Leonard Cohen op EP ‘A Waiting Game’

De songwriter Channah van ’t Riet is weer terug van weggeweest met de EP A Waiting Game over de vrouwen die Leonard Cohen bezingt. De nieuwe EP die afgelopen week is verschenen, is onder meer via het crowdfundingsplatform Voordekunst tot stand gebracht. Een campagne die succesvol is afgerond.

Eerder uitgebracht materiaal

Al eerder hebben wij aandacht besteed aan de muziek van Channah. De van origine Zwolse muzikante valt in 2009 al op met haar debuut EP No Way Back waar we onder meer 10.000 Lovers een aantal malen hebben laten horen. Een andere song die stiekem vaak in het non-stopsyteem van ZFM Zandvoort vaak voorbij is gekomen, is Hold On The Wire uit 2012.

De clip van de single Hold On The Wire uit 2012

Creatieve periode

Na het album Syrup & Rain in 2013 volgt er nog de EP Someone in 2015, waarbij de muzikante een clip heeft opgenomen bij het titelnummer van de EP. Die clip heeft Channah opgenomen op Vlieland, dat bekendheid krijgt van Into The Great Wide Open. Een festival dat weer van 1 tot en met 4 september gaat plaatsvinden op het waddeneiland.

De clip bij Someone op Vlieland

‘De ongehoorde verhalen’

Op haar nieuwe EP A Waiting Game laat Channah zoals ze zelf zegt ‘de ongehoorde verhalen van een aantal bijzondere vrouwen horen’ waar Leonard Cohen het over heeft. Geïnspireerd daarover heeft ze een stapel songs geschreven, en daarvan zijn er terecht gekomen op de nieuwe EP.

Foto: Paul Hoes

Telefonisch interview

In de uitzending van 23 juni, vertelt Channah daar uitgebreid over. Let vooral ook op het achtergrondgeluid van de bliepjes op het station van Driebergen-Zeist waar Channah zit op het moment van het interview, want het is de inleiding voor het draaien van First Morning Train in de uitzending.

  1. Gesprek met Channah over de EP A Waiting Game in Alternative FM op 230622 Alternative FM 11:39

Fascinatie

In hetzelfde gesprek vertelt Channah iets over het begin van haar fascinatie voor Cohen. Een opname uit 2005 waar ze het nummer No Tomorrow die ze tijdens een compositiewedstijd van Het Nationaal Blazersensemble weet te winnen en op Nieuwjaarsdag van dat jaar plaatsvindt. Het is de manier van uitvoering wat aan de Canadese songwriter doet denken.

De opname uit 2005 van No Tomorrow

Meer dan wachten waard

Op haar nieuwe EP A Waing Game lijkt het alsof Cohen over de schouder moet hebben meegekeken. De blazers die zijn te horen op Come Home is het raakvlak met het optreden tijdens de compositiewedstrijd van het Nationaal Blazersensemble uit 2005. Het al eerder genoemde First Morning Train is ook daadwerkelijk het gevoel hebben van een allereerste trein nemen uit een plaats. Dat komt door de piano die aan het begin van de song een prominente rol speelt. Aan sterren doen we niet, maar A Waiting Game is een juweel van een werk, dat het wachten op nieuw materiaal van Channah meer dan waard is. De enige cover is het nummer Anthem, maar dat is het lievelingsnummer van Channah.

A Waiting Game op Spotify
Delen via