Ga naar de inhoud

Festival Downtown en Rotterdam Street Culture Week slaan de handen ineen

In ons programma laten we regelmatig hiphop horen uit de eigen provincie Noord-Holland. Wie echt aan zijn of haar trekken wil komen als het gaat om hiphop kan naar het Festival Downtown dat samen met de Rotterdam Street Culture Week het nodige laat zien in het weekend van 9 en 10 september.

(bewerkt persbericht/Foto’s: Floor Besuijen en Niek Hage)

Divers programma

Tussen de eerste namen zijn grote hiphop namen te zien als Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions en Yung Nnelg. Daarnaast belooft het een divers programma te worden met Belgische niche helden als Glauque en upcoming parels als Dragonfruit, Bob Uit Zuid, YoungRubbi en Subfiction.

Het Gezelschap Foto: Niek Hage

Eigenzinnig

DWNTWN staat al zeven edities garant voor een eigenzinnig, vooruitstrevend en divers programma. Uitgangspunt voor het programma van DWNTWN is het Rotterdamse, muzikale DNA. Daar heeft logischerwijs hiphop, en in bredere zin streetculture altijd een hele grote rol in gespeeld.

Hiphop en streetculture

De Rotterdam Street Culture Week (RSCW) presenteert sinds 2018 jaarlijks een sterk hiphop en streetculture programma. Hierbij wordt ingezet op een mix van sterke nationale en internationale headliners en lokale upcoming artiesten.

Het hoofdpodium Foto: Floor Besuijen

Samenwerking

Door de samenwerking tussen DWNTWN en RSCW kunnen beide partijen gezamenlijk een programma presenteren dat tegelijkertijd volledig het Rotterdamse DNA vertegenwoordigd en van nationale allure is. RSCW zal de grootste stage hosten op DWNTWN. Hiervoor is een iconische locatie gevonden.

Grote namen

Op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug presenteren beide partijen gezamenlijk grote namen als Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions en Yung Nnelg. Maar ook upcoming artiesten als ADF Samski, Dragonfruit en GEEL.

Line-up

Een ijzersterke hiphop line-up dus. Maar de DWNTWN programmering belooft dit jaar ook binnen de andere programmalijnen een flinke stap te zetten. Zo brengt het festival nu alweer een lading electronische nichehelden naar buiten en belooft het binnenkort met een aantal grote verrassingen te komen. Met o.a. Glauque uit België, Bob Uit Zuid, YoungRubbi, Subfiction, Unruly Phoenix en AMPFEMININE, laat DWNTWN nu al zien ook buiten het hiphop programma weer een neusje te hebben voor dé upcoming artiesten en scenes.

Ook Bob Uit Zuid is te zien

Gebruikelijke locaties

Naast het Willemsplein, zal DWNTWN dit jaar ook gewoon weer gebruikmaken van de gebruikelijke ‘downtown locaties’ als Eendrachtsplein, Rotown en WORM. ,,2022 belooft muzikaal echt een hele goede editie te worden. We zijn zo blij met deze samenwerking en de invulling van het muzikale programma, die nog eens laat zien dat Rotterdam echt de street culture hoofdstad van Nederland is. “, Rajiv Bhagwanbali.

Trots

,,Door deze samenwerking versterken we samen het Rotterdamse DNA en creëren we een festival met internationale allure. Zowel voor het publiek als voor de maker, is DWNTWN écht een belangrijk platform geworden. Dat maakt mij trots”, zegt directeur en programmeur van De Nieuwe Lichting & Festival Downtown Immanuel Spoor.

Tickets

Kaarten voor het tweedaagse evenement zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Deze zijn verkrijgbaar via de website van Festival Downtown.

Delen via