Ga naar de inhoud

Jodi Phillis en Stanley brengen nieuw materiaal uit

Wolf Vanwymeersch is de eerste die in deze rubriek ‘Over de grens’ heeft mogen aftrappen, maar nu is er aandacht voor Jodi Phillis en Stanley. Beiden hebben hun materiaal afgelopen maand uitgebracht op het King Forward Records label uit Volendam.

Bekroond

Jodi is een bekroonde, multi-aria genomineerde zanger, songwriter, componist en artiest uit Australië die begin jaren 90 begint met altrock band The Clouds. De band verdient daarmee een goud record voor debuutalbum Penny Century en gaat door met het bereiken van een wereldwijde aanhang.

De clip van Jodi Phillis meest recente single

Bepaalde mystiek

De single It’s Not Love herbergt een bepaalde mystiek, maar dat past wel bij de persoon zelf die naast het maken van muziek ook op een ander vlak kunst laat zien. Uit eigen land heeft de Australische Guardian al wat over de single gezegd. ,,Elke noot in het spaarzame arrangement lijkt attent. Dit is een compleet sfeerstuk, waar Lana Del Rey een moord voor zou doen. Phillis is een legendarische figuur in de Australische muziekscene, frontman van The Clouds in de late jaren 80 / vroege jaren 90 voordat op weg naar een meer serene solocarrière. Als deze verbluffende single een indicatie is, is het beste werk van Phillis misschien onderweg”, zegt Nathan Jolley van The Guardian Australia over de single.

Artwork bij de single Casual Hermit

Bekende naam

Een bekende naam die aan Stanley is verbonden, is de naam van Ryan Gebhardt. King Forward Records heeft van de Amerikaan heeft zelf al eerder materiaal uitgebracht. Bij de single Casual Hermit is Ryan verantwoordelijk voor de tekst en het arrangement.

Amerikaanse indy

Stanley uit Minneapolis, Minnesota, bereidt soepele jams voor om te grooven tot halverwege de late namiddag. Je zult Stanley moeten kennen. Zo niet, dan doe je mee voor een traktatie.

Hardst werkende band in Showbizz

Ze zijn een van Amerika’s hardst werkende bands in wat ooit ‘showbizz’ is genoemd. Hun werk Afternoon Stanley van februari 2020 heeft alle ingrediënten die je van een indietaart misschien wil hebben en meer. Alles met een licht wazige ‘freakiness’ als een groot pluspunt. Hoewel het geluid doet denken van het eerdere materiaal van de groep, is de ontwikkeling van het geluid van de band evident.

De single van Stanley op YouTube
Delen via