Ga naar de inhoud

Rens, Jaïr & Ome Uncle mengen Theater, Rap en Disco

Nederhop is niet vreemd en eind november zijn Rens & CRZE bij ons geweest in de studio van ZFM Zandvoort. Het liveoptreden is onder de vlag gegaan van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf waarbij de heren hun materiaal hebben laten horen. Dezelfde Rens gaat nu samen met Jaïr en Ome Uncle het theater in.

(Persbericht/Foto: Ole Zumpolle)

Grootste show

Het is volgens het drietal de grootste Rens, Jaïr & Ome Uncle show tot nu toe. Zelf noemen ze het theatrale hiphop of performance art.

Het drietal tijdens een optreden in de open lucht van de hoofdstad

Ambitie

De rappers hebben de ambitie om de beste live hiphop act in de Benelux te worden. Na op meer dan 40 podia te hebben gestaan, waar het publiek heeft kunnen kennismaken met hun aanstekelijke energie bevragen ze nu de klassieke rap show door die van zichzelf breder te trekken dan ooit tevoren.

Experiment

Deze show draait om het volledige verhaal en experimenteert met de discipline. Middels storytelling, gastartiesten, klassieke rapbangers en dansbare hits ontvang je in aktes een duidelijk opvolgend palet van wat de heren in huis hebben.

2003 is een recent werk van het drietal

Memory lane

Een trip down memory lane. Niet alleen het oeuvre van dit bevriende trio, maar ook van soloprojecten uit recente verledens komen voorbij. Uiteraard met de uitnodigende, vriendschappelijke, warme en speelse tint waar Rens, Jaïr & Ome Uncle om bekend staan.

Subsidie

De heren hebben een subsidie ontvangen van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst, die erg te spreken zijn over dit project. Met de subsidie investeren Rens, Jaïr & Ome Uncle verder in de live beleving van het publiek, maken ze van hun concert een echt show en nodigen ze de veelbelovende zangeres Hatoon en DJ Marith uit.

Enthousiast

,,Het AFK is enthousiast over het projectvoorstel, dat getuigt van artistieke eigenheid. We waarderen dat je een groep van getalenteerde en diverse performers om je heen verzamelt die allen aan het begin van hun carrière staan. Met dit project creëer je voor jonge, talentvolle performers, de kans zich verder te ontplooien, inclusief jezelf. We zijn benieuwd naar het resultaat, dat in onze optiek een toegevoegde waarde zal leveren aan het culturele aanbod van Amsterdam”, zegt het drietal.

Optreden

Het optreden vindt plaats op donderdagavond 2 juni om 20.00 uur in ‘t Zonnehuis te Amsterdam. Daar treden Rens, Jaïr & Ome Uncle op, met de support van Hatoon en DJ Marith, en gastartiesten zoals Jong Louis en de Yscoman.

Delen via