Ga naar de inhoud

‘Blow Up’ van The Sign Of Leo is opgedragen aan Elske Bos

Met het uitbrengen van Blow Up heeft The Sign Of Leo uit Groningen al het materiaal op één album ondergebracht. Zwaartepunt van alles is het materiaal wat de band in de jaren 2020 en 2021 heeft uitgebracht.

(bron: Muziekpromotor)

Martin Erich

Zoals hier eerder vermeld is The Sign Of Leo een band uit Groningen gevormd rond Martin Erich. Martin is een zanger, gitarist en componist uit Groningen. Martin heeft een staat van zo’n 35 jaarm dienst in de Groningse muziekwereld.

Martin Erich

Clubcircuit

In de jaren tachtig speelt hij in bands als 12 Inch from Heaven en The Happy Few? Met deze bands doet hij vele optredens in het clubcircuit. Rond 2011/2012 besluit Martin, na een periode van stilte, weer actief muziek te gaan maken en live te gaan optreden en doet dat onder de naam The Sign Of Leo.

EP en twee albums

In de afgelopen zeven jaar zijn een EP en twee albums uitgebracht, respectievelijk Fight The Tide (2015), Fields Of Passing Time (2017) en Sunbeam (2019). De meest recente Blow Up gaat over de tijdsgeest van de afgelopen twee jaar. Of zoals Martin het zelf omschrijft een ‘Indiechill band’.

Meliodieuze, sfeervolle rock met melancholich tintje

The Sign Of Leo maakt melodieuze , sfeervolle rock met een melancholisch tintje. Van deze omschrijving klopt bijna alles. Ook als het gaat om de mix die de muziek van de band heeft, waarbij het gaat om een mix van invloeden uit de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig en maakt dat de band een eigen sound heeft.

Opvallende track

Een van de meest opvallende tracks is The Global Fight waar Martin de pandemie rondom covid beschrijft en wat wij er aan kunnen doen. De single is destijds op verschillende muziekplatformen opgepikt al is het alleen al om de clip die Martin en zijn zoon merendeels hebben gemaakt.

De clip bij The Global Fight

Maatschappelijke thema’s

In dat geluid wat de maakt, bespreekt The Sign Of Leo allerlei zaken zoals het eerder genoemde verhaal bij The Global Fight, maar ook het klimaat is een aanval naar ons allemaal over hoe iedereen met de aarde omspringt. De titel Look At What You’ve Done is behoorlijk verwijtend.

Verwijten in Look At What You’ve Done

Single

De laatste single Try To Get My Head Around The World is de nieuwe single van het laatste album. Hoewel het nummer alweer bijna twee jaar oud is, raakt het opnieuw de actualiteit volgens Martin. Iets wat hij ook in onze uitzending eerder laat doorklinken.

  1. Gesprek met Martin Erich van The Sign Of Leo over het album Blow Up in Alternative FM op 210422 Alternative FM 7:38

Toekomst ongewis

De toekomst van de band is ongewis. Tijdens de corona periode verlaten de bandleden Erwin Zwarts (toetsen) en Robert van Dijken (drums) om persoonlijke redenen de band. Vanaf augustus 2021 is Martin op dat moment alleen overgebleven met bandlid en bassiste Elske Bos. Beiden zijn net weer bezig om de band op de rit te krijgen, als Elske overlijdt.

Eerbetoon

Na het overlijden van Elske in september 2021 brengt The Sign Of Leo het nummer The Days We Have uit las eerbetoon aan Elske. Martin besluit het album Blow Up, dat al op dat moment klaar is, verder af te maken en uit te brengen en op te dragen aan Elske.

Delen via