Ga naar de inhoud

2022-17. Eindsprint nieuw materiaal uit Noord-Holland over de maand april in 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf

In de meest recente uitzending van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf tijdens Alternative FM op ZFM Zandvoort van 28 april, zit nog behoorlijk wat nieuw materiaal met singles van Rhona Roode, Elenne May, Elliot Boyd en Donkey Kung Fu. In het geval van Elliot Boyd is het zijn debuutsingle Floating en in het geval van Donkey Kung Fu gaat het om de EP Kung Fu waar de single Karate Time van afgehaald is.

Interviews en gesprekken

Het materiaal komt verderop voorbij, maar er zijn ook telefonische interviews waarbij Melle, Mindel Smid en de eerdergenoemde Elenne May te horen.

  1. Gesprek met Melle over de EP When The Night Is Full Of Spies in Alternative FM op 280422 Alternative FM 10:03
  2. Gesprek met Mindel Smid over de single Te Ver in Alternative FM op 280422 Alternative FM 7:22
  3. Gesprek met Elenne May over de single Potential Child in Alternative FM op 280422 Alternative FM 9:54

Actueel

Uit het gesprek met Mindel Smid blijkt wel hoe actueel het onderwerp nog steeds is. Met haar single Te Ver heeft Mindel al de nodige media aandacht gekregen. Dat kan ook worden gezegd over de single 21 van Loupe waar frontvrouw Julia Korthouwer eveneens een nare ervaring mee heeft gehad en die terug te vinden is bij 3 voor 12.

De uitvoering van Te Ver door Mindel bij de HKU

Kafka

In het overzicht van onder meer het uitgebrachte materiaal is ook de single Bye Bye Boomerang van Kafka die Dafne Holtland en Frank van Kasteren eerder deze maand hebben uitgebracht.

Een live versie van Bye Bye Boomerang door Kafka in het Patronaat Haarlem

Opening

De opening van het programma is van een band die niet meer bestaat, maar die er wel mag zijn. Ooit heeft The Fudge van zich laten spreken en zijn de bandleden uitgewaaid in de muziek. Max Westendorp die deel van de Amsterdamse band is geweest is zelfs betrokken bij de nieuwe clip Potential Child van Elenne May.

Moviestar van The Fudge uit 2012

Beeld

In het gesprek haalt Elenne dit ook aan, want de clip moet het beeld bij de song Potential Child versterken. In zowel de clip Moviestar van The Fudge uit 2012 en de nieuwe clip van Elenne May zitten wel degelijk overeenkomsten. Het is de hand van Max Westendorp.

De clip bij de nieuwe single Potential Child van Elenne May

Nieuwe nummers

Zoals eerder aangehaald zijn er ook nieuwe nummers van Rhona Roode met A Little Bit More Of You en de nieuwe EP Kung Fu van Donkey Kung Fu die daarvan de single Karate Time hebben uitgebracht.

Elliot Boyd

Elliot Boyd heeft eerder deze maand al in Cinetol een voorschot gegeven op het materiaal wat er van hem aan komt. De single Floating komt voor de winnaar van de Rob Acda Award op een goed moment, want op donderdag 5 mei speelt hij op het hoofdpodium van Bevrijdingspop Haarlem.

Terugluisteren

Terugkijken kan alleen bij liveoptredens en die zijn er niet in deze uitzending. Terugluisteren kan wel. Op maandagavond wordt tussen 20 en 23 uur de uitzending herhaald op ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-17, uur 1 AlternativeFM 56:05
  2. Uitzending 2022-17, uur 2 AlternativeFM 56:42
  3. Uitzending 2022-17, uur 3 AlternativeFM 56:38
Delen via