Ga naar de inhoud

Wendy Moore zet met Zip Records volgende stap in muziek carrière

Met het tekenen van het contract bij muzieklabel Zip Records zet de Zandvoortse songwriter Wendy Moore een volgende stap in haar muzikale carrière die in 2019 is begonnen met de presentatie van de clip in het Zandvoortse café Anders. Met de clip van So Over Fake Friends heeft Wendy haar eerste schreden gezet en wat inmiddels is beklonken met een deal waar onder meer Alain Clark en Julia Zahra hun materiaal op uitbrengen.

De allereerste single en clip van Wendy met So Over Fake Friends

Remix

Later heeft Wendy nog besloten om een remix van So Over Fake Friends te maken. Ook daarvan is een clip gemaakt die terug te vinden is op YouTube.

De remix met een lyrics video van So Over Fake Friends

Geen onbekende

Wendy is geen onbekende voor ons programma bij ZFM Zandvoort. Vlak na haar eerste single, speelt Wendy een tweetal nummers in de uitzending. Vorig jaar is ze nog live te horen geweest tijdens een editie van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf. Tijdens die uitzending laat Wendy al horen waar toe ze in staat is.

Relapse over een toxische relatie

Amerikaans label

Vlak voor Koningsdag tekent Wendy haar contract met het van origine Amerikaanse label uit San Francisco. De bedoeling si dat Wendy met Zip Records drie van haar nieuwste en nu nog geheime singles in 2022 gaat uitbrengen.

Focus op het schrijven van nieuw materiaal

In de periode van covid tijd die ruim twee jaar heeft geduurd, heeft de singer-songwriter uit Zandvoort net als veel van haar muzikale collega’s weinig kunnen optreden. Daardoor is ze net als vele andere muzikanten zich gaan focussen op het schrijven van nieuw materiaal. Een song heeft Wendy tijdens de uitzending van april 2022 al laten horen.

De uitzending van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf in Alternative FM bij ZFM Zandvoort van april 2022

Reeks van nieuwe nummers

In deze periode heeft Wendy een hele reeks van nummers gemaakt, waarvan een aantal door haar manager zijn gepresenteerd aan de grote platenmaatschappijen en record labels. Warner Music, Universal en ook Zip Records hebben het materiaal in handen gekregen. Volgens het management van Wendy zijn allen zeer blij verrast door de originele Engelstalige popsongs die door Wendy zijn geproduceerd samen met de Haarlemse producer Stijn van Rijsbergen. Die laatste heeft ook gewerkt met Jurriaan Kurpershoek eveneens uit Zandvoort van Operation Hurricane.

Vragen

De labels vragen zich het nodige af als ze het materiaal van Wendy in handen krijgen. ,,Hoe kan het dat we jou nog niet kennen? vroegen ze. Nou dat is logisch als alles dicht is en ik heb in die jaren ook geen nieuwe nummers meer op internet gepost. Dan denken velen dat je bent gestopt en andere weten niet eens van mijn bestaan ha ha..”, zegt de inmiddels zeer blije Wendy.

Vaart

Met het contract van Zip Records op zak kan dit een enorme vaart in haar carrière als songwriter geven. Daarbij zal de Zandvoortse de aankomende maanden al op de nodige poppodia te zien zijn. Dat zijn 29 juni ins Stiels Muziek Café in Haarlem en in het eigen Zandvoort tijdens Zandvoort Pride At The Beach op 1 augustus.

  1. Gesprek met Wendy Moore over haar platencontract in Alternative FM op 050522 Alternative FM 10:00

Niet de enige

Wendy is niet de enige in Zandvoortse muzikante met een groot label achter zich. Het Zandvoortse tweetal Siggy & D1ns zijn Wendy al voorgegaan met hun Nederlandstalige hiphop. Zij hebben getekend bij TopNotch.

Delen via