Ga naar de inhoud

Thuiskomen met ‘Heimat’ van Miriam Moczko

Al eerder hebben we hier gemeld dat het debuutalbum Heimat van Miriam Moczko in aantocht is. Na het verschijnen van White Wall als single is nu ook het album in de eerste week van april verschenen. Dat terwijl ze al in 2013 al de heel mooie EP Fat Moon heeft afgeleverd.

Opvallend

Een opvallende naam die op het album voorkomt, is die van Lavalu. Het nummer Sweet Relief heeft Miriam samen met Lavalu geschreven. Daarnaast vallen de namen op van Mischa Porte en Marianne Oldenburg die met Ode To The Quiet aan het eind van het jaar nog het album The Drift hebben uitgebracht en waar we op deze website nog aandacht hebben besteed.

De clip bij de single White Wall

Persoonlijk

Heimat is een persoonlijke verhaal, maar ook een zoektocht. Muzikaal zit er van alles in van viool tot een laag met synthesizers en een elektro laag. Bovendien zorgt Miriams stem dat je bijna loskomt van de realiteit en de wereld waar je in leeft.

Strijkarrangement

Songs als Cage en Brothers aan het begin van Heimat laten al iets van Miriams verhaal horen. Battered Ground is meeslepend door het strijkarrangement die prominent aanwezig is. Op Holy Father lijkt het weel of Miriam een dialoog aangaat. Daar klinkt ook het positieve in door. Dromen zijn er om nagejaagd te worden.

Foto: Lieke Romeijn

Fingerpicking

Fingerpicking op de verschillende snaar instrumenten is op Heimat tot kunst verheven. Het is zelfs de grootste kracht op het debuutalbum van Miriam. Dat bewijs, levert ze muzikaal met Endless Blue. Het is alsof je in het verleden van iemand duikt.

Horizon live

Verbreden

Gedurfd en o zo mooi is Belong, waar Miriam dit bijna allemaal acapella laat horen. Het debuutalbum van haar past in een voorjaar waar het ochtendlicht van de zon, laat weten dat er een nieuwe dag is aangebroken. Een horizon moet je immers verbreden en daar hoort een zoektocht in het verleden bij.

Heimat op Spotify
Delen via