Ga naar de inhoud

Debuutalbum ‘Heimat’ van Miriam Moczko vertelt persoonlijk verhaal

Op 6 april brengt Miriam Moczko haar debuutalbum Heimat uit waarop zij en persoonlijk verhaal vertelt. De muzikante en songwriter zal haar album presenteren in het Luxor Arnhem, waarin zij haar familiegeschiedenis uit de doeken gaat doen.

(bewerkt persbericht It’s All Happening/foto: Lieke Romeijn)

Eerste single

Van dat album heeft Miriam al haar single White Wall in februari uitgebracht. Op deze introspectieve song verkent de zangeres hoe haar familieverleden op de achtergrond meespeelt in alles wat zij doet. Bij het uitbrengen van deze single heeft .

Videoclip

Voor de videoclip van White Wall heeft Miriam een duik genomen in de VHS tapes van haar opa. Zij gebruikt beelden van een familiediner begin jaren negentig naast beelden waarin te zien is hoe zij haar best doet een tafel mooi te dekken terwijl er niemand komt opdagen.

De clip van White Wall

Gevoel van iemand houden

,,White Wall gaat over het gevoel dat je van iemand houdt maar niet tot diegene kunt doordringen. Er is de wens om dichter tot elkaar te komen, maar door persoonlijke ervaringen uit het verleden lukt het niet om een echte verbinding te maken”, zegt Miriam.

Wortels in Polen

Miriam is opgegroeid in een Duits gezin met wortels in de provincie Opper-Silezië in Polen dat voor de Tweede Wereldoorlog nog Duits grondgebied was. Op haar achtste leert ze de viool spelen, waarbij de liefde voor het spel echt opbloeit in het orkest. Ze ondervindt daar voor het eerst de magie van het overgenomen worden door de muziek.

Zelfgeschreven liedjes

Hierna volgt onvermijdelijk een leven dat in het teken stond van zelfgeschreven liedjes. Ze speelt in meerdere bands, doet gigs op alle podia en festivals denkbaar, brengt verschillende EP’s uit en tourt solo langs de oostkust van Australië.

De tijd genomen

Miriam heeft tijd genomen om haar stem te vinden waarmee ze haar verhaal kan vertellen met als resultaat haar debuutalbum Heimat dat ze op 6 april 2022 uit gaat brengen met een releaseshow in Luxor Arnhem. Een tour in Nederland en Duitsland langs poppodia, culturele centra, muziek/theaterfestivals en buurtcentra staat gepland voor het voorjaar en de zomer van 2022.

Delen via