Ga naar de inhoud

2022-12. Jacob D Edward waagt zich aan Francis Alban Blake

De uitzending van 24 maart staat in het teken van Jacob D Edward die zowel eigen materiaal als een cover speelt van Francis Alban Blake. De geest van de vrijwillig verdwenen muzikale filosofische poëet hangt voelbaar in de studio van ZFM Zandvoort, want het is de bedoeling dat hij tijdens een releaseshow van het album Passages op 1 april tot leven komt en weer aanwezig is in de PX Volendam. Dat gebeurt met een ritueel die Jacob D Edward al in onze uitzending heeft uitgevoerd om zijn versie van More Is Not The Answer te laten horen.

Vijfde deel

Na de uitzending is er inmiddels een vijfde deel in de documentaire verschenen waarbij ook Jacob D Edward zelf aan het woord komt over zijn relatie met Frans de Blaak die schuilgaat achter Francis Alban Blake.

Het vijfde deel van de documentaire over Francis Alban Blake

Nieuwe single

Van Francis Alban Blake zelf is de nieuwe single Blisters te horen. Hoewel Frans dit niet zelf heeft uitgevoerd, is dit weer wederom gedaan door Frank Bond die met toestemming van de familie de muziekstukken heeft verwerkt tot een heel album. Het mysterie is vooralsnog niet opgelost en wellicht komt dit antwoord op die vrijdag 1 april in Volendam.

De nieuwe single van Francis Alban Blake op YouTube

Interviews en gesprekken

Naast het liveoptreden van Jacob D Edward zijn er de telefonische gesprekken gevoerd met onder meer Engel en Ivyvox.

  1. Gesprek met Steven Engel over het nieuwe materiaal in Alternative FM op 240322 Alternative FM 9:40
  2. Gesprek met Ivyvox over de single Trouble in Alternative FM op 240322 Alternative FM 8:17

Ivyvox heeft er na de pandemie duidelijk veel zin in. De Haagse band heeft van hun laatste single Trouble ook een clip gemaakt.

Ivyvox weer terug met Trouble

Nieuw en recent materiaal

Naast dit alles hebben ook Dési Ducrot, Elephant, Silver Lake, The Sign Of Leo en Kite Arcane materiaal uitgebracht. Van de drie eerstgenoemde is dat op vrijdag 18 maart gebeurd. Van de laatste twee vlak voor de uitzending en erna.

Nieuwe single Elephant

Het Rotterdamse Elephant levert via Excelsior Recordings weer een dijk van een single uit.

De clip van Hometown

Opvolger van ‘The Days We Have’ uit Groningen

Het afgelopen jaar kent The Sign Of Leo een verdrietig moment door het overlijden van bassiste Elske Bos. Inmiddels laat de Groningse band weer van zich horen met de nieuwe single Blow Up.

De clip bij de nieuwe song van The Sign Of Leo

Debuut EP ‘Ripples’

Kite Arcane uit Amsterdam is geen onbekende voor ons programma. In 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf is de band al met Strong Woman te horen geweest. De band brengt met de EP Ripples ook de nieuwe single Hate Speech uit. De sociale maatschappelijke betrokkenheid klinkt duidelijk terug in de laatste single.

Woord voor woord bij Hate Speech van Kite Arcane

Terugkijken

Voor de fijnproevers is er de uitzending terug te bekijken via YouTube waar vanaf 20 uur de bewegende beelden op terug zijn te zien. Hieronder is de samenvatting te zien.

De samenvatting met de uitzending met Jacob D Edward van 24 maart 2022

Terugluisteren

Terugluisteren kan ook, want op maandagavond wordt de uitzending herhaald bij ZFM Zandvoort.

  1. Uitzendiing 2022-12, uur 1 AlternativeFM 56:19
  2. Uitzendiing 2022-12, uur 2 AlternativeFM 56:56
  3. Uitzendiing 2022-12, uur 3 AlternativeFM 57:13
Delen via