Ga naar de inhoud

Volendamse band Lorem Ipsum maakt met debuut EP vliegende start

Afgelopen week heeft 3 voor 12 Noord-Holland al het nodige geschreven over de EP release van de Volendamse band Lorem Ipsum die met hun eersteling al direct een vliegende start maken. Daarvoor heeft de eigen lokale omroep RTV Love Volendam Edam al airplay gegeven, waarop wij niet achter kunnen blijven. Dat in de week voorafgaand aan een andere release. Namelijk die van Francis Alban Blake met het album Passages dat door de nodige mysterie wordt omgeven.

Mysterie n betekenis

En Frans de Blaak (Francis Alban Blake) is al een mysterie, laat staan de betekenis van Lorem Ipsum. Dat levert ook al aardig wat op. De website Webton probeert een verklaring te geven, maar het is niet meer dan niks. Beetje Latijn en nietszeggend. Wikipedia geeft een zelfde uitleg. Opvultekst voor drukkers. Toch is er nog iets opmerkelijks aan de bandnaam. Lorem Ipsum is een deel van dolorem ipsum, wat “pijn zelf” betekent. In de Loeb Classical Library editie van De Finibus uit 1914 eindigt de tekst op pagina 34 met “Neque porro quisquam est qui do-” en start op pagina 36 met “lorem ipsum”. Dat suggereert dat de laatste pagina daarvan het begin van de opvultekst is. De Romeinse senator Marcus Tullius Cicero heeft de tekst in zijn tijd eveneens gebruikt. Goed…Dat weten we inmiddels.

Foto: Kees Bond

Telefonisch gesprek

In de uitzending van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf vertelln Michelle Tuyp, Tim de Boer en William Mooijer over de band. Alleen Peter Steur heeft moeten passen.

  1. Gesprek met Lorem Ipsum over de debuut EP in Alternative FM op 310322 Alternative FM 9:40

Indy

De band maakt indy met new wave invloeden. Inmiddels is de debuut EP uit waarin goed is te horen dat we misschien nog veel meer van deze band gaan horen.

De debuut EP van de nieuwbakken band
Delen via