Ga naar de inhoud

Lukas Batteau brengt debuutalbum ‘While I Was Sleeping’ uit

While I Was Sleeping is de titel van het nieuwe album van Lukas Batteau die hij heeft uitgebracht bij Revanche Records. De Utrechtse singer-songwriter nodigt de luisteraar uit met hem mee te gaan op een muzikale roadtrip vol dromerige nostalgie. De basis van het album wordt gevormd door het gevoel dat de vele lockdowns Lukas gaven. Van verlatenheid en vervreemding tot hoopvol uitkijken naar betere tijden.

(bewerkt persbericht It’s All Happening)

Oorsprong

Elk nummer vindt zijn oorsprong in dromen die ontstaan tijdens het begin van de coronacrisis in 2020, waarbij Lukas steeds meer vervreemd raakt van wat er om hem heen gebeurd. ,,Het nieuws was groot en heftig, maar toch voelde ik een afstand, omdat ik er maar weinig mensen echt over sprak. Zo kwam ik voor mijn gevoel in een toestand terecht wat ik herken van dromen – je maakt iets groots en heftigs mee, maar je kan het allemaal niet zo plaatsen. Je maakt het allemaal maar wazig mee. Ik besloot om dromen bij te houden, en een aantal daarvan zijn nummers geworden”, vertelt hij.

Foto: Melissa Scharroo

Ouderwets

De tracks voor het nieuwe album zijn eind 2020 opgenomen in Düsseldorf, in de studio van goede vriend en producer Steve Savage. Een groot deel van het album is ‘ouderwets’ met vintage analoge gear en synthesizers in een studio opgenomen, wat het een klassieke, warme, seventies sound geeft. Omdat hij in die periode vaak op en neer moet, heeft Lukas elke weer het gedoe van inreisformulieren, PCR testen, en de spanning bij de grensovergang of hij niet wordt aangehouden. ,,Alsof ik in het verzet zat. Die spanning, gecombineerd met de dromerigheid, is terug te horen op het album”, vertelt Lukas.

Het album op Spotify
Delen via