Ga naar de inhoud

2022-13. Betoverend Nederlandstalig werk van Fee Reynaert in 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf

Als je een speld hebt kunnen vallen, dan is dat zeker gebeurd in de laatste 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf editie bij ZFM Zandvoort waar Fee Reynaert haar Nederlandstalige werk heeft laten horen. Al eerder heeft ze dat afgelopen jaar gedaan tijdens een optreden in de Amsterdamse Oosterkerk waar ze een soort voorbeschouwing heeft gegeven op haar debuut EP Vanaf hier. Dat titelnummer heeft ze ook in de Zandvoortse studio laten horen.

Interviews en gsprekken

Naast het werk van Fee, zijn er ook telefonische gesprekken geweest met Milou Mignon over haar Nederlandstalig materiaal en de Volendamse band Lorem Ipsum die in PX Volendam bij de presentatie van hun debuut EP al hebben laten horen uit welk muzikaal hout zij zijn gesneden.

  1. Gesprek met Milou Mignon over de single Lijstje in Alternative FM op 310322 Alternative FM 7:59
  2. Gesprek met Lorem Ipsum over de debuut EP in Alternative FM op 310322 Alternative FM 9:40

Nieuw materiaal

Op het gebied van nieuw of recent materiaal is er ook wat te beleven. Als een soort geest heeft Francis Alban Blake gehangen, want de sneeuw die buiten tijdens de uitzending valt, kan bijna geen toeval zijn. Tijdens deze editie van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf nemen we een voorschot op het album Passages van deze vrijwillig verdwenen poëtische muzikale filosoof uit Warder. Frans de Blaak die schuilgaat achter Francis Alban Blake heeft zijn muzikale nalatenschap met toestemming van zijn familie overgelaten aan Alasca’s voorman Frank Bond.

Globetrotters

Uit Haarlem/Amsterdam hebben The Gumbo Kings hun single Changes Somehow achtergelaten. Aanstekelijk en het is de weg naar meer materiaal. Een andere band die al bij de start van de Vloedgolf uitzendingen te horen is geweest, zijn The Polyframes uit Hoorn.

De laatste single van The Polyframes met Come Back Tomorrow

Jiffy

Uit die band is ook Jesper Huisman actief. Van zijn hand en onder de naam Jiffy is onlangs Modern Society verschenen. Die single gaat nog verschijnen op zijn debuut EP New in de eerste week van april. Voor het materiaal verwijzen we naar de lokale omroep van West-Friesland WEEFF waar Jiffy afgelopen week ook al aandacht heeft gekregen.

Het moment van Jiffy bij de lokale omroep WEEFF

Terugluisteren

De laatste uitzending is ook terug te beluisteren. De meest recente uitzending wordt herhaald op ZFM Zandvoort vanaf 20 uur.

  1. Uitzending 2022-13, uur 1 AlternativeFM 56:13
  2. Uitzending 2022-13, uur 2 AlternativeFM 57:00
  3. Uitzending 2022-13, uur 3 AlternativeFM 56:35
Delen via