Ga naar de inhoud

Over je schouder heen kijken van wat is geweest op ‘Tomorrow Same Time’ van Eelke

Afgelopen week is het nieuwe werk van Eelke verschenen met als titel Tomorrow Same Time en waar vier nummers op te vinden zijn waar de melancholie in doorklinkt. Niet alleen de melancholie klinkt er in door, maar ook de blik naar voren om de wijze lessen die geleerd zijn uit het verleden toe te passen in het heden en de toekomst.

Foto’s en Artwork: Koen Kuik Fotografie

Telefonisch gesprek over ‘This Old HousE’

Begin december hebben we Eelke Ankersmit nog in de uitzending gehad over de single This Old House die op de nieuwe EP terug is te vinden.

  1. Gesprek met Eelke over This Old House in Alternative FM op 021221 Alternative FM 9:19

Voortgenomen uit ruwe demo’s

De EP Tomorrow Same Time zijn niet helemaal nieuw, want het betreft de uitwerking van een aantal ruwe demo’s die Eelke al eerder heeft gemaakt. De Gelderse muzikant uit Ermelo heeft gewerkt met voormalig bandlid en drummer Mischa Porte, waarmee hij samen de songs heeft geselecteerd voor deze EP. Eerder heeft de drummer zijn muzikale bijdragen geleverd bij onder meer Douwe Bob, Luwten en Pitou. Helemaal nieuw zijn de nummers niet, want het betreft een aantal ruwe demo’s die Eelke al eerder heeft gemaakt.

Foto: Koen Kuik Fotografie

Eigen karakter

Het resultaat zijn vier nummers die allemaal een eigen karakter hebben. Vooral Lullaby #2 is heel klein, met een piano. Het lijkt heel simpel, maar je moet het wel met heel veel gevoel brengen. Het is juist dat nummer waar je toegeeft aan het verleden, maar waar je tegelijkertijd weer naar het heden en de nabije toekomst moet kunnen kijken. Met de nodige versoepelingen die er zijn, is het straks wellicht ook live genieten geblazen, waar de songs in een kleine ruimte kunnen worden gebracht.

Delen via