Ga naar de inhoud

2022-06. Aandacht voor de natuur met positieve doorkijkjes

De uitzending van donderdag 10 februari bij ZFM Zandvoort begint met een muzikaal blok waar de natuur en het klimaat een belangrijke rol spelen, waarbij met de Haagse Hanneke Laura met haar nieuwe single Turn The Tide duidelijk maakt dat het nog niet te laat is. Turn The Tide zit in een blok met nummers als Look At What You’ve Done van The Sign Of Leo en het filosofische More Is Not The Answer van Francis Alban Blake.

Clip

Op zondag 6 februari heeft Hanneke haar nieuwe single door middel van een clip gepresenteerd. De single kan niet worden los gezien met Hannekes eigen kijk op deze zaken.

Heet tij kan worden gekeerd in de nieuwe song Turn The Tide van Hanneke Laura

Interviews en gesprekken

Dit alles is het aanleiding om met Hanneke over haar nieuwe single en clip te gaan praten. Niet alleen Hanneke vertelt over haar nieuwe song, maar ook Anne (van Drie), Melle en Frank Schalkwijk van Elephant vertellen over hun songs.

  1. Gesprek met Hanneke Laura over de single Turn The Tide in Alternative FM op 100222 Alternative FM 7:18
  2. Gesprek met Anne over de single Doorstep in Alternative FM op 100222 Alternative FM 7:36
  3. Gesprek met Melle over de single How I Long in Alternative FM op 100222 Alternative FM 6:46
  4. Gesprek met Frank Schalkwijk van Elephant over de single Medicine in Alternative FM op 100222 Alternative FM 7:47

Clip van ‘Remain The Same’

Net als In de uitzending van 3 febrauri is ook in de meest recente uitzending de laatste single Remain The Same van Cloud Cukkoo te horen geweest. In de eerste uitzending van deze maand heeft Jori van Gemert van Cloud Cukkoo al laten weten dat er een clip komt. Die is er inmiddels.

De nieuwe single met dansbare depressie van Cloud Cukkoo in bewegend beeld

Muzikaal debuut

Een muzikaal debuut is er van Dylan van Dam met Isabel. De single heeft Dylan uitgebracht bij Revanche Records, waar onder meer Aidan & The Wild, Sophie Janna, Sterre Weldring en Lukas Batteau hun materiaal op hebben uitgebracht. Ongecompliceerde indy en veelbelovend.

De clip van Isabel met de debuterende Dylan van Dam

Enough

Ook Darker is weer terug van weggeweest. Het Tilbugse drietal werkt weer aan nieuw materiaal dat dit voorjaar moet gaan verschijnen. Afgelopen week heeft Darker hun nieuwe single Enough uitgebracht, waar het typerende Darker geluid weer in terug is te horen.

De promovideo van Enough

Terugluisteren

De uitzending is weer terug te beluisteren op maandagavond tussen 20 en 23 uur op ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-06, uur 1 AlternativeFM 56:24
  2. Uitzending 2022-06, uur 2 AlternativeFM 57:14
  3. Uitzending 2022-06, uur 3 AlternativeFM 56:53
Delen via