Ga naar de inhoud

2022-05. Eerste liveoptreden van 2022 met Bo Menning

Het eerste liveoptreden bij ZFM Zandvoort van 2022 is een feit, met de komst van de Utrechtse muzikant Bo Menning. Bo heeft iets Zandvoort. Rond de nogal winderige jaarwisseling, heeft hij samen met zijn vriendin even zijn zinnen verzet. Het afgelopen jaar is voor zijn band Aestrid vreemd verlopen vanwege de beperkende maatregelen rondom het welbekende virus. Zelf heeft hij het afgelopen jaar North Star Runaway uitgebracht, waar hij gaandeweg tijdens de uitzending meer over vertelt.

Interviews en gesprekken

De nodige telefonische gesprekken zijn eveneens gevoerd in het programma, omdat daar de nodige aanleiding voor is, zoals de laatste single van Cloud Cukkoo met Jori van Gemert, de belangstelling van indyminnend Nederland voor Harley Francine uit Ommen en Ioana Iorgu die haar single Anxiety deze week heeft gepresenteerd. Het laatste gesprek kent wel wat hilarische elementen.

  1. Gesprek met Jori van Gemert van Cloud Cukkoo over de single Remain The Same in Alternative FM op 030222 Alternative FM 12:41
  2. Gesprek met Harley Francine over de single Dagger Tongue in Alternative FM op 030222 Alternative FM 8:35
  3. Gesprek met Ioana Iorgu over de single Anxiety in Alternative FM op 030222 Alternative FM 9:18

Punkrockinvloeden

Om met Ioana verder door te gaan. De van oorsprong Roemeense heeft een voorkeur voor een geluid met punkrockinvloeden. Op dit moment woont Ioana in Groningen wat uiteraard een goede voedingsbodem is voor muzikale uitspattingen waar Anxiety er ÊÊn van is. Ook de clip bij het nummer mag er zijn.

Anxiety in bewegend beeld

Nieuwe Melle

In de uitzending hebben we How I Long van Melle kunnen draaien. De muzikant afkomstig uit Leiden en actief in Haarlem en omgeving hoeft verder geen nadere uitleg meer te hebben, want mediapartner 3 Voor 12 Noord-Holland, maar ook NPO Radio 2 hebben Melle al flink aandacht gegeven.

Meelezen met de nieuwe single How I Long van Melle

Op de drempel

Van de MARS Label Group is deze week een opvallende debuutsingle gepresenteerd. Anne van Drie zoals zee voluit heet woont inmiddels alweer een tijdje in Amsterdam, maar komt uit Amersfoort. Doorstep is de metaforische drempel die Anne neemt om meer materiaal uit te gaan brengen. Aan de single heeft Kafka’s Frank van Kasteren meegeschreven en meegewerkt.

Doorstep op Spotify

Onbevangen grunge

Uit Ommen is er de band Harley Francine die met Dagger Tongue de aandacht trekken van muziekplatform en internetradiostation IndieXL. De jonge band is goed geluimd en laat zich niet door de perikelen rondom het virus uit het veld slaan. Gedreven werken ze aan nieuw materiaal.

De clip van Dagger Tongue

Als de wereld om je heen verandert

Cloud Cukkoo is ooit begonnen als band, maar inmiddels is nu alleen Jori van Gemert over. Het is precies waar haar nieuwe single Remain The Same over gaat. Terug verlangen naar een tijd terwijl het niet zo is en er achter komen dat de wereld om je heen is veranderd. Niet alleen Cloud Cukkoo vormt de komende tijd de hoofdmoot. Jori heeft een muzikale klik met Etan Huijs uit Venray en de songwriter uit de buurt van Nijmegen is op het nummer Bobby te horen van Etans EP Dreams In Multicolor. Het kan misschien best een druk jaar voor Jori gaan worden.

Remain The Same op Spotify

Hoofdmoot

De hoofdmoot is toch echt Bo Menning. Zandvoort blijft voor de muzikant uit Utrecht een bijzondere plaats. Het is voor hem het beeld van wat de badplaats nu is. Afgelopen jaar heeft hij North Star Runaway uitgebracht. Van dat album heeft Bo drie nummers tijdens de uitzending laten horen. Dat album is terug te vinden op Bandcamp.

Terugluisteren

Net als alle andere uitzendingen, is deze hieronder terug te beluisteren. Uiteraard wordt elke aflevering van Alternative FM op ZFM Zandvoort herhaald op de maandagavond.

  1. Uitzending 2022-05, uur 1 AlternativeFM 56:58
  2. Uitzending 2022-05, uur 2 AlternativeFM 57:26
  3. Uitzending 2022-05, uur 3 AlternativeFM 57:18

YouTube

Terugkijken kan ook, want van elk liveoptreden is er bewegend beeld te vinden op YouTube.

Het beeld tijdens de uitzending met Bo Menning
Delen via