Ga naar de inhoud

Panthause werkt aan slotakkoord met single en EP ‘Fool’s Paradise’

De Haarlemse band Panthause heeft aan het begin van het jaar laten weten te stoppen met het maken van muziek, maar werkt wel aan een slotakkoord voor de liefhebbers van de fuzzy rock. Dat doet het met de single ‘Y’ en de EP ‘Fool’s Paradise’. De single verschijnt op 14 februari en de EP volgt twee weken later.

Radar

Panthause is bij ons op de radar gekomen, nadat ze in 2020 midden in de pandemie ‘I’m Not Your Bunny, Honey’. Het is dan min of meer de eerste kennismaking met de band, hoewel ze al in 2019 de single ‘Low’ hebben uitgebracht.

‘I’m Not Your Bunny Honey’ uit 2020

Debuut

Op de debuutsingle ‘Low’ zijn al aanknopingspunten te vinden, die bij de single ‘I’m Not Your Bunny Honey’ terug zijn te horen. Ze hebben met deze single aandacht van 3 voor 12 Noord-Holland. Het valt niet alleen 3 voor 12 Noord-Holland op, dat terwijl Kink FM een jaar ervoor ‘Low’ van Panthause in hun Spotify playlist zet.

De debuutsingle ‘Low’ uit 2019

Roze wolk

Alleen zitten we nu wel in anno nu. Het jaar 2022 en staat er ondanks het naderende slot, een nieuwe single op punt van uitkomen die alles met de roze wolk te maken heeft ,,Oh oh, de liefde. Heerlijk als het goed gaat, zenuwslopend wanneer alles niet volgens plan verloopt. Desondanks probeer je de schijn hoog te houden waardoor alles soms beter lijkt dan het is. Dit lastige fenomeen werd natuurlijk verwerkt door er een nummer over te schrijven. En zo is Y het speelse vervolg geworden, op de meeslepende debuut single Low”, zegt Panthause over ‘Y’. Van ‘Y’ bestaat een liveopname.

De liveversie van de nieuwe single ‘Y’ in de Vondelbunker van Amsterdam

Stekvlam

En dan de EP. Volgens Panthause is het onverwachts voor de bandleden dat hun eerste EP ook direct de laatste zal zijn. Door verschillende redenen, waar de pandemie ook een hand in had, heeft de band besloten hun vuur te doven. Maar voordat ze dat doen zorgen ze nog voor een steekvlam met hun allerlaatste release. Hiermee hopen ze in de harten van hun luisteraars te blijven, samen met alle mooie herinneringen die ze hebben gemaakt. Want muziek is er om van te genieten. En genoten hebben ze zeker. Op 24 februari zal Joan de Bruyn Kops van Panthause tijdens 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf in Alternative FM bij ZFM Zandvoort meer vertellen over de EP ‘Fool’s Paradise’.

Delen via