Ga naar de inhoud

2022-03. Ontmoeting van verschillende stijlen

De derde reguliere uitzending is een ontmoeting van verschillende muziekstijlen in een uitzending die drie uur heeft geduurd en waar niet alleen de verschillende muziekstijlen belangrijk zijn, maar ook de inhoud. De blues van Nienke Dingemans, de folk van Etan Huijs, de experimentele funk van Funky Jabber en de veelzijdigheid van Newland. Niet genoemd in de aankondiging op de sociale media is de schurende en confronterende poëzie van Justin Samgar. Hij heeft vrij recent de EP ‘Inferno’ uitgebracht.

Interviews en gesprekken

Uiteraard ontbreken in deze uitzending de telefonische gesprekken niet.

  1. Gesprek met Toon van Mil over de single Mama Vergeef Mij in Alternative FM op 200122 Alternative FM 11:48
  2. Gesprek met Roos Meijer van Maida Rose over de single I Remember in Alternative FM op 200122 Alternative FM 7:29
  3. Gesprek met Alex Nieuwland van Newland over het album Star Collector in Alternative FM op 200122 Alternative FM 11:11

Inferno

Op deze website zijn al de nodige achtergronden te vinden over de EP ‘Dreams in Multicolor’ van tan Huijs, ‘Star Collector’ van Newland en ‘Dreamtime’ van Funky Jabber, maar in de uitzending valt ook de EP ‘Inferno’ van Justin Samgar. Zijn levensverhaal verwerkt hij met gesproken poëzie dat in muzikale arrangementen zit verwerkt. Zoals met deze track ‘Vechten met de Vader’

Nieuwe singles

Uit Noord-Holland zijn er eveneens nieuwe producties te horen. Mountaineer komt met het album ‘Lewis & Clark’, 3 Point Landing met de twee nieuwe tracks ‘Pioneers’ en ‘Utopia’ en Synga met ‘Moving Slowly’. Van zowel 3 Point Landing als van Synga is het materiaal later terug te horen op resp. het debuutalbum ‘Shadow Work’ en de EP ‘Resonate’.

Talentvol

Talentvol is zoals eerder vermeld, Nienke Dingemans. Met haar EP ‘Devil On My Shoulder’ die ze aan het eind van 2021 heeft uitgebracht, begint ze al op te vallen. 17 jaar oud en spatzuivere stem. Verschillende Nederlandse bluesplatformen zoals Bluesmagazine en Bluestown Music, maar ook Veronica’s Soundz heeft de jonge talentvolle muzikante al gespot.

Terugluisteren

Uiteraard is de uitzending van donderdag 20 januari terug te beluisteren op elke maandagvond tussen 20 en 23 uur bij ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-03, uur 1 AlternativeFM 56:13
  2. Uitzending 2022-03, uur 2 AlternativeFM 56:59
  3. Uitzending 2022-03, uur 3 AlternativeFM 56:45
Delen via