Ga naar de inhoud

‘Dreamtime’ van Funky Jabber is grenzeloos en tijdloos

Afgelopen week presenteert Funky Jabber hun debuut met ‘Dreamtime’ en waar generatiekloven niet bestaan, omdat muziek nu eenmaal verbind. Johan Bos en Louis Braam vormen deze band, waarbij het tweetal duidelijk niet in kaders denkt, maar grenzeloos.

Muzikale ervaring

‘Dreamtime’ is een album wat er zijn mag, want de muzikale ervaring van Johan is behoorlijk groot te noemen. Louis heeft inmiddels in de nodige bands gespeeld zoals in 2014 met Right As Rain, waarbij de band de video en geluidsdemo van dat optreden in de studio van ZFM Zandvoort nog heeft ingebracht tijdens Serious Request 2014 in Haarlem. De demo heeft het ook gehaald.

Johan Bos (l) en Louis Braam (r) Foto: Funky Jabber

Jamsessie

Beide heren krijgen de muzikale klik tijdens een jamsessie en spreken dezelfde muzikale taal. Bovendien zijn de twee niet vies van de nodige experimentele elementen die ze in hun muziek stoppen. Dat is goed te horen op ‘Dreamtime’. Het is niet alleen de muziek maar inhoudelijk heeft het tweetal eveneens wat te vertellen.

Johan en Louis in de studio. Foto: Funky Jabber

Wereldproblematiek

Een van die nummers is ‘I Hear The Children’ waarbij het gaat over de problemen waar de wereld vandaag de dag mee te maken heeft. Het is bijna een oproep waar je even moet nadenken dat je niet de enige bent en dat na jou er weer mensen komen die op dezelfde plek komen waar jij ook gebruik van hebt gemaakt. Toetsenist en docent aan het Amsterdamse conservatorium Nol Sicking is lovend over dat nummer.

Eerste single

Het nummer ‘I Know They’re Not’ is op YouTube te vinden. Het is ook de eerste release geweest voor het album ‘Dreamtime’. Het is net als ‘I Hear The Children’, maar waar ook iets van de eigen verantwoordelijkheid in doorklinkt. Ook hier klinkt de funk duidelijk door en zit heeft het tweetal zelfs een reggaetwist erin verwerkt.

De clip van ‘I Know They’re Not’

Tijdloos

Het experimentele wat Funky Jabber in hun muziek legt, is bijna psychedelisch, zoals het slotnummer ‘Do You Care’ op ‘Dreamtime’. De stem van Johan past daar prima bij en maakt daardoor de muziek van Funky Jabber tijdloos.

Foto’s: Funky Jabber
Delen via