Ga naar de inhoud

2022-02. Belangrijke bijdrage van NH-Pop

De rol van NH-Pop blijft soms wel eens onderbelicht, maar het popplatform speelt een heel belangrijke rol om muziek uit Noord-Holland onder de aandacht te krijgen, zoals met een lijst van nummers die NH-Pop heeft binnengekregen en die wij dankbaar overnemen. Het levert drie songs op van Lorena and The Tide, The Klittens en Bob Uit Zuid. Binnenkort zijn er weer de demodrops van NH-Pop.

Het popplatform geeft via de socials de nodige info.

Interviews en gesprekken

Naast de songs uit het polderlandschap van noordwest Nederland is er ook gesproken over muziek.

  1. Gesprek met Etan Huijs over de single Marigold Sun in Alternative FM op 130122 Alternative FM 8:36
  2. Gesprek met Lukas Batteau over de single Hope To Come in Alternative FM op 130122 Alternative FM 10:17
  3. Gesprek met Hanne Brunekreeft van Zuster Zonnebloem over de single Law Of Attraction in Alternative FM op 130122 Alternative FM 10:08

Aantal nummers

In de maand december zijn er toch een aantal nummers die via NH-Pop onder onze neus zijn gekomen, zoals Lorena and The Tide met ‘Open Sea’. Niet zo lang gelden heeft de band afscheid genomen van drummer Jeroen Booij die een staat van dienst heeft als drummer bij onder meer Roberto Jacketti & The Scooters en later bij The Scene.

De kijk op de zee door Lorena and The Tide

Drie verschillende steden

The Klittens is al op de radar gekomen van IndieXL presentator Conjo Vergeer, maar de band heeft het materiaal eveneens bij NH-Pop achtergelaten. Niet zo verwonderlijk, want de bandleden komen niet alleen uit Den Haag en Nijmegen, maar ook uit Amsterdam. Met de single ‘Herkenbosch’ gaan The Klittens naar de oorsprong van waar de band is ontstaan.

De clip van ‘Herkenbosch’

NederlandstaligE hiphop

Pompende nederhop is er uit Amsterdam met Bob Uit Zuid die het heeft over ‘Karpervissen’.

Bob gooit zijn werphengel uit om te gaan kapervissen

Vuurland

In de uitzending verder is ‘Visions’ van de Utrechtse band Kaspar Baum voorbij gekomen. Dit nummer is te vinden van het album ‘Vuurland’ dat Kaspar Baum afgelopen week heeft uitgebracht en waar op deze website meer is te vinden. Naast dit alles is er werk van Lukas Batteau, Etan Huijs, Maida Rose en Synga te horen geweest, omdat zij met nieuw materiaal in aantocht zijn of dit net hebben uitgebracht.

Terugluisteren

De uitzending is wederom terug te beluisteren en de herhaling is op maandagavond tussen 20 en 23 uur terug te beluisteren via ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-02, uur 1 AlternativeFM 55:52
  2. Uitzending 2022-02, uur 2 AlternativeFM 56:55
  3. Uitzending 2022-02, uur 3 AlternativeFM 56:45
Delen via