Ga naar de inhoud

Dromen in vele kleuren op nieuw materiaal van Etan Huijs op ‘Dreams In Multicolor’

Vrij recent heeft songwriter Etan Huijs uit Venray zijn laatste EP ‘Dreams In Multicolor’ uitgebracht waarbij de Limburgse muzikant op 20 januari ook nog een tien inch versie op vinyl uit gaat brengen. Op die versie staat een bonustrack die niet op de digitale versies van Bandcamp zijn te vinden.

Telefonisch gesprek

Het is niet de eerste keer dat we de muziek van Etan laten horen in de uitzending bij ZFM Zandvoort. In de uitzending van donderdag 13 januari komt Etan aan het woord over de single ‘Marigold Sun’ die ook op deze EP staat.

  1. Gesprek met Etan Huijs over de single Marigold Sun in Alternative FM op 130122 Alternative FM 8:36

Bijdragen

Op ‘Dreams In Multicolor’ zijn de nodige mensen die hun bijdragen leveren. Op het muzikale vlak zijn dat B.J. Baartmans met banjo en mandoline, maar ook van Renée Wijnhoven van Clean Pete die met de cello op ‘Dreams in Multicolor’ terug is te horen. Daarnaast leveren Alex Akela, Kyle Janssen en Rens van Dijk hun bijdrage.

Oude Bekende

Net als op The Monochrome Veil die Etan vorig jaar heeft uitgebracht, is ook op ‘Dreams In Multicolor’ een oude bekende te horen. Op ‘The Monochrome Veil‘ met ‘Josephine’ is de stem van Jori van Gemert te horen. Dit keer levert ze een belangrijke bijdrage op ‘Bobby’ waar Etan het verhaal vertelt over iemand die zijn eigen omgeving verlaat. Wie goed oplet, hoort eigenlijk dat Jori van Gemert de rol van de moeder op zich neemt in de song. Metaforisch is de song eigenlijk ook als het gaat om in de tijd waarin we nu leven. ‘Bobby’ is het vervolg op ‘Josephine’.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds is Etan nog creatief bezig geweest. De EP ‘Dreams In Multicolor’ is een audiovisueel project. Muziek moet je ook kunnen zien en dat is tot uitdrukking gekomen bij de single ‘Marigold Sun’.

De clip van ‘Marigold Sun’

Geluid in kleur

De laatste digitale track van ‘Dreams in Multicolor’ is dromen in geluid. ‘Red Blue Yellow’ geeft misschien wel een inkijk in de creatieve ziel van een muzikant. Het beeld is soms niet nodig omdat woorden al genoeg zeggen. Etan kan nog iets doen, want hij is ook gevraagd om in Kapsalon Theater van Nijmegen de muzikale bijdrage te leveren. Het is al veelzeggend, want de cultuursector zit in heel zwaar weer, terwijl de winter nog niet voorbij is. Daarom biedt dat laatste nummer op de digitale versie van de EP hoop en houvast. Dromen in een veelvoud van kleuren, zonder dat je het hoeft te zien. Alleen maar luisteren.

Delen via