Ga naar de inhoud

Tape Toy presenteert debuutalbum ‘Honey, WTF!’

Het Amsterdamse Tape Toy heeft in deze tijd waar Nederland opnieuw op slot is gegaan, hun debuutalbum ‘Honey, WTF!’ uitgebracht. Daar is wel de nodige tijd overheen gegaan, want eerder heeft Tape Toy behoorlijk wat optredens achter hun naam staan.

Wereldrecordhouder

,,Nadat ze in 2018 wereldrecordhouder Poprondeshows waren hebben ze ook de periode daarna flink doorgepakt en heul veul shows gespeeld”, zegt Conjo Vergeer van IndieXL in zijn rubriek YourDailyDutchie. Je kunt de conclusie trekken dat optredens wel iets is waar Tape Toy zich graag mee bezighouden. Alleen kan dat nu even niet.

Foto: Fenna Jensma

Muzieklandschap

Toch valt de band behoorlijk op in het Nederlandse muzieklandschap. Kink heeft de band al omarmt en in 2019 is hun song ‘Naive’ al opgevallen bij 3FM. Dat nummer is niet terug te vinden op het debuutalbum, maar wat maakt dat uit. De songs komen vooral uit de koker van Roos van Tuil. Dat is behoorlijk te merken bij de inhoud van het materiaal.

Foto: Fenna Jensma

Muzikale afspiegeling

,,Eigenlijk is het een muzikale afspiegeling van mijn emotionele wervelwind van afgelopen jaar. Met mijn hand op mijn hart kan ik zeggen dat ik in 2020 door mijn allerdiepste dal ben gegaan. Ik verloor een dierbare, mijn lief verbrak de relatie en kort daarop werd de wereld stil gezet door een pandemie. Voordat dit allemaal gebeurde hadden we als band al besloten om in 2020 minder live te gaan spelen en een plaat te gaan maken. Maar dat de plaat deze wending heeft gekregen, hadden we allemaal niet verwacht”, vertelt Roos over het album.

Uitingen

‘Crushed’ is misschien wel één van de uitingen over de emotionele wervelwind waar Roos het afgelopen jaar in heeft gezeten. Het titelnummer van het album laat een soort van bevrijding horen in de beklemmende situatie waar iemand zich in kan bevinden. Dat kan van alles zijn. De situatie van de pandemie of of op het relationele valk waar je dan niet uit kunt komen. Het proberen van de dagelijkse sleur te doorbreken is iets wat besproken wordt op ‘Lizzie’. Een ander mooi nummer is ‘Karaoke’ over iets voorstellen wat iets kan zijn. Dromen hebben we immers allemaal.

‘Gewichtig, maar niet dramatisch’

Juist dat is iets wat Roos zelf probeert te voorkomen. Gek worden van jezelf. ,,Door deze tracks te schrijven heb ik mezelf op de rit gehouden, zover dat kon. Ik schreef over rouw en liefdesverdriet, maar ook over het fantaseren over een nieuwe vlam en liefdevolle herinneringen aan mijn ex-vriendin. De teksten zijn gewichtig, maar niet dramatisch. De muziek is gelaagder, maar niet pretentieus”, zegt Roos over het album ‘Honey, WTF!’.

‘Honey, WTF!’
Delen via