Ga naar de inhoud

2022-01. Lemon in het zonnetje

In de eerste uitzending van dit jaar heeft de Amsterdamse band Lemon de nodige aandacht gekregen met hun nieuwe single ‘How Can You Rhyme This Shit’ door ook hun vorige singles ‘Love Can Take You Places’ en ‘Shiiine On’ te laten horen. Bij de release van hun nieuwe single is het de bedoeling geweest om het voorprogramma te doen voor de Stereo MC’s in Duycker. Door de lockdown is dat uiteraard geschrapt, maar zoekt het Hoofddorpse poppodium naar een alternatieve datum.

Interviews en gesprekken

Kortom Lemon is even in het zonnetje gezet, maar Ralf Hesen van Lemon is niet de enige die aandacht heeft gekregen. Ook Gewoon Just (Joost Adriaansens) en Nax Stok (The New Shining) zijn in deze uitzending te horen vanwege het laatste materiaal wat zij hebben uitgebracht.

  1. Gesprek met Gewoon Just over de single Alle Zeilen Bij in Alternative FM op 060122 Alternative FM 8:05
  2. Gesprek met Ralf Hesen van Lemon over de single How You Can Rhyme That Shit in Alternative FM op 060122 Alternative FM 7:59
  3. Gesprek met Nax Stok van The New Shining over het album Antidote in Alternative FM op 060122 Alternative FM 13:00

Alle Zeilen BIJ

Om met Gewoon Just te beginnen. In de eerste week heeft hij ‘Alle Zeilen Bij’ uitgebracht. De single is Nederlandstalige hiphop waarbij ook Engel uit Hoorn betrokken is geweest.

De single van Gewoon Just

Mama vergeef mij

Nog niet gedraaid, maar wel vermeld, is de nieuwe single ‘Mama, Vergeef Mij’ van Toon van Mil. De single zullen we met terugwerkende kracht nog gaan draaien in de komende uitzending van 13 januari. Bij het nummer zit ook een clip.

De clip van ‘Mama, Vergeef Mij’

TAPE TOY en The New Shining

Naast dit alles, heeft de Amsterdamse band Tape Toy hun album ‘Honey, WTF’ gepresenteeerd. In deze uitzending is daar aandacht aan besteed. Hetzelfde geldt ook voor het album ‘Antidote’ van The New Shining. Op deze website is daar nog wat over te lezen.

Uit Limburg

Uit het zuiden van het landen komt sympathieke elektro gemaakt door ATIYA met haar laatste single ‘Forget’. Achter Aitya schuilt Katia Salemi-Hendriks.

De clip van ‘Forget’

Stevig werk

Het stevige werk komt van een jonge band uit Ommen. Ze heten Harley Francine en ‘Dagger Tongue’ is hun tweede album. De titel van de single klinkt menig muziekliefhebber wat bekend in de oren. De Britse band Chapters heeft in 2013 ook een song uitgebracht met een zelfde titel.

‘Dagger Tongue’ door Harley Francine

Terugluisteren

Uiteraard is deze uitzending terug te beluisteren op maandagavond 10 januari tussen 20 en 23 uur bij ZFM Zandvoort. Natuurlijk is de uitzending ook hieronder terug te beluisteren.

  1. Uitzending 2022-01, uur 1 AlternativeFM 55:52
  2. Uitzending 2022-01, uur 2 AlternativeFM 57:06
  3. Uitzending 2022-01, uur 3 AlternativeFM 57:05
Delen via