Ga naar de inhoud

The New Shining is terug met Antidote

Vlak voor het einde van 2021 heeft The New Shining met frontman Nax Stok hun nieuwe album ‘Antidote’ uitgebracht via een verkoopkanaal. Voor het grote publiek wereldwijd zal ‘Antidote’ vanaf 28 januari te vinden zijn. Op het album staan nogal wat singles zoals ‘This Present Darkness’, ‘World On Fire’, ‘My defeat’, ‘Fearless’ en ‘I See You’ die de Rotterdamse band al los hebben uitgebracht.

Sombere gedachten

De laatste in het rijtje van de uitgebrachte singles van ‘Antidote’ gaat duidelijk over mensen die met sombere gedachten worstelen en niet gezien worden. Het is het thema wat Nax aanroert, omdat hij al meer dan twintig jaar te maken heeft met depressies. Iets waar hij niet geheimzinnig over doet. Hij begrijpt wat er nodig is om een ​​stevige voet in deze duisternis te houden. Muziek, of het nu gaat om schrijven of het maken ervan, is altijd zijn medicijn geweest om gezond te blijven te midden van toenemende waanzin.

De clip van ‘I See You’

Metafoor

Het is net alleen ‘I See You’ waar The New Shining aandacht voor mensen die kampen met mentale inzinkingen. Ook ‘Drifting Away From Love’ is een song waar de bekende metafoor dat je iets in handen hebt, maar dat eigenlijk door je vingers heen glipt. Dat terwijl je pogingen doet om het terug te krijgen, maar dat dit alles vruchteloos blijkt te zijn.

Gesprek

In het gesprek met Nax tijdens de uitzending van 6 januari benadrukt Nax dat het niet alleen gaat om de muziek. The New Shining heeft echt iets te vertellen.

  1. Gesprek met Nax Stok van The New Shining over het album Antidote in Alternative FM op 060122 Alternative FM 13:00

Hoopgevend

Toch zit in bijvoorbeeld ‘Alien’ een hoopgevend en positief geluid. Het is de beschrijving van twee verschillende werelden waar elkaars taal niet wordt gesproken. een ander veelzeggend nummer is de eerdere single ‘This Present Darkness’

De clip van de single ‘This Present Darkness’

Geluid

The New Shining laat een geluid horen waar de elektro maar ook de new wave van de jaren tachtig doorklinkt. Soms doet de stem van Nax denken aan die van Brendan Flowers van The Killers en zijn er passages die bij vlagen doet denken aan Depeche Mode. De boventoon is new wave met een donkere laag. Al met al is en blijft muziek maken de beste manier om lastige thema’s zoals depressies bespreekbaar te maken.

Foto: Janis van der Linden
Delen via