Ga naar de inhoud

Filosofische vragen op ‘Hard Times’ van Bruno Rocco

We hebben Bruno Rocco al eerder in de uitzending gehad als het gaat om de single ‘Crossing The Line’, maar inmiddels heeft de Rotterdammer van Kroatische afkomst zijn album ‘Hard Times’ op 26 november uitgebracht. Zes jaar na ‘Lonely Rider’ volgt Bruno de weg die hij daar is ingeslagen. Zijn liefde voor Bruce Springsteen steekt Bruno niet onder stoelen of banken, want dat is op ‘Hard Times’ goed te horen.

(in combinatie met persbericht It’s All Happening)

Teaser album ‘Hard Times’

Op zoek naar antwoorden bij vraagstukken op zijn levenspad

Op ‘Hard Times’ gaat de muzikant en gitarist verder de diepte met een stevigere en volwassenere sound. Bruno schrijft persoonlijke nummers waarin hij zoekt naar antwoorden op de vraagstukken die hij tegenkomt op zijn levenspad. Dat heeft hij destijds ook in onze uitzending verteld over ‘Crossing The Line’, wat gaat over het levensverhaal van een man die het gevoel heeft te falen. Hij zit vol frustraties en kan geen rust vinden. Waar hij ook komt, het gaat altijd mis.

  1. Gesprek met Bruno Rocco over de single Crossing The Line in Alternative FM op 060521 Alternative FM 7:55

Hartverscheurende ‘Empty House’

Zo is ‘Empty House’ is een hartverscheurende track die gaat over wat het meemaken van een groot verlies met je doet. ,,Mijn opa lag op sterven en ik was onderweg naar Kroatië in de hoop hem nog één laatste keer te kunnen zien. Helaas kwam ik te laat. Het lege en verlaten huis waar ik in aan kwam, was alleen nog gevuld met herinneringen aan een mooie tijden”, vertelt hij over deze song.

Op weg naar een leeg huis

Springsteen als bron

De overeenkomsten met Springsteen zijn veelvuldig aanwezig. Toch verschilt het stemgeluid met The Boss. Op sommige songs zoals ‘Empty House’ en ‘Better Days’ neigt zijn stem zelfs naar Tom Waits. Op die song klinkt hij norm ingetogen, waarbij de akoestische gitaar prominent aanwezig is en waar Bruno mijmert over tijden die achter ons liggen.

Ongekunstelde song

Blood Money’ is een ongekunstelde song waarin Bruno Rocco een sterk staaltje storytelling laat horen. In ‘Blood Money’ komen een aantal personages uit Bruno’s jeugd voorbij. ,,Sommige personages waren ongelooflijk charismatisch, ze zouden in films zoals ‘Heat’ of ‘Carlito’s Way’ niet misstaan. Maar het minder leuke is dat dat soort mensen uiteindelijk altijd zonder geld komen te zitten of in de gevangenis belandden en velen van hen keer op keer dezelfde fouten maakten. Sommige van de mensen uit mijn jeugd leidden inmiddels een rustiger leven, maar ik denk dat snel geld je uiteindelijk niet veel geluk zal brengen”, zegt hij hierover.

Dee clip van ‘Blood Money’

Niet alleen Springsteen

Niet alleen Bruce Springsteen is een inspiratiebron. Hetzelfde geldt voor Pearl Jam, Chris Stapleton, Johnny Cash, Elvis Presley, Van Morrison en Bob Dylan.  In het nieuwe jaar zal Bruno Rocco weer gaan optreden. Tot die tijd, is er altijd dit album om soms bij jezelf de vraag stellen waarom bepaalde dingen in een mensenleven kunnen gebeuren. ‘Hard Times’ is een album met een betekenisvol en een bekentenisvol verhaal.

Delen via