Ga naar de inhoud

2021-49. De dames van de soul met Rose Spearman en Synga

Liefhebbers van soul en r&b zijn in de meest recente uitzending van Alternative FM op ZFM Zandvoort zijn aan hun trekken gekomen met het meest recente materiaal van Rose Spearman met ‘Reminds Of You’ en Synga met ‘Fire’. Voor beide dames geldt dat ze bezig zijn met nieuw materiaal ondanks een omikronvariant en een avondlockdown.

Interviews en gesprekken

Naast de telefonische gesprekken met Rose en Synga (Eva van Leeuwen), heeft Randy Haas van Jacamar het ontstaan van zijn band verteld en over de debuut EP ‘Stand Tall’.

  1. Gesprek met Rose Spearman over Reminds Of You in Alternative FM op 091221 Alternative FM 11:18
  2. Gesprek met Synga over Fire in Alternative FM op 091221 Alternative FM 9:40
  3. Gesprek met Randy Haas van Jacamar over de EP Stand Tall in Alternative FM op 091221 Alternative FM 8:45

Nieuw materiaal

Wat nieuw materiaal is er weer het nodige te beleven. Stevig Nederlandstalig werk komt van de Noord-Hollandse crossoverband STEENkoud met hun nieuwe single ‘Doorzetten’. Dan zijn er The Mocks uit Nieuw-Vennep en hun nieuwe nummers ‘The Bogey Man’ en ‘Really Wanna Go’, waarbij de band gebruikt maakt van een authentiek sixties geluid. Als laatste laat de verdwenen Francis Alban Blake (Frans de Blaak) via zijn bevriende muzikant Frank Bond weer van zich horen met het nu al bombastische maar ingetogen ‘More Is Not The Answer’ van zich horen. Inmiddels is de campagne voor een crowdfunding op Voordekunst van Frank geslaagd om het album ‘Passages’ uit te gaan brengen.

Een live opname gemaakt van ‘Fire’ door HS Productions voor 3 voor 12 Leiden bij Gebroeders de Nobel

Ambitieus

Helaas is de playlist iets te ambitieus gebleken en is bijvoorbeeld de single van ManmzΓ¨l met ‘Like A Woman’ nog even buiten beschouwing gebleven. Evenals het recente materiaal van Electric Feathers en het nieuwe materiaal van Ode To The Quiet en Labasheeda die in de komende uitzending voorbij gaan komen.

De laatste single van Rose Spearman

Terugluisteren

De uitzending is uiteraard terug te beluisteren en op de maandagavond is de herhaling te horen via ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2021-49, uur 1 AlternativeFM 56:04
  2. Uitzending 2021-49, uur 2 AlternativeFM 57:07
  3. Uitzending 2021-49, uur 3 AlternativeFM 56:43
Delen via