Ga naar de inhoud

Rotterdams tweetal Sommerhus presenteert Nieuwe EP ‘Rubix’

Het Rotterdamse duo Vera Jessen Juhrend en Peter Jessen brengen onder Sommerhus al flink wat jaren de nodige muziek uit waarbij ze pop, klassieke muziek, folk en avant-garde mengen tot een eigen geluid. Muziekkenners omschrijven het als kamerpop, maar dat is met Rubix toch wel iets minder het geval.

Telefonisch gesprek met Vera

In de uitzending van 11 november vertelt Vera over de aanloop van de EP ‘Rubix’

  1. Gesprek met Vera Jessen Juhrend over de EP Rubix in Alternative FM op 111121 Alternative FM 10:25

Ander geluid

De liefhebbers van de kamermuziek komen Rubix zeker wel aan hun trekken, maar Sommerhus laat op een aantal nummers toch wel een ander geluid horen. Zelfs uptempo en alles wat een beetje boven is beschreven durven wij zelfs het predikaat jazz er ook wel aan toe te voegen. Het titelnummer ‘Rubix’ is het uptempo nummer.

Avontuurlijk

Het is niet zo maar dat het tweetal deze avontuurlijke weg is ingeslagen. Dat heeft te maken met producer Eddy Willemen die de nodige creativiteit heeft ingebracht. Vertrouwd voor ons is het mooie ‘Words’. Vera’s stem zorgt er precies voor dat de song blijft hangen. Hier en daar dromerig, maar met een heel gevoelige precisie als het gaat om door de ziel heen te gaan. Dan hebben we het over de inhoud van de song.

Dichtbij zichzelf en toch avontuurlijk

Met ‘Rubix’ bewijst Sommerhus dat ze dicht bij zichzelf kunnen blijven, maar tegelijkertijd het avontuur durven aan te gaan. Dat komt door Peter die op een aantal plaatsen van de EP prominent te horen is met de contrabas en ook vocaal op ‘Unsee’. Het is zoals Sommerhus het zelf in het titelnummer naar voren laat komen: ‘More than six colours to this Rubix cube, and counting’.

Delen via