Ga naar de inhoud

Country uit West-Friesland met ‘Redesigning’ van Marianne Ligthart

In ons programma hebben we al eens aandacht besteed aan de songs van Marianne Ligthart uit Enkhuizen. De liefhebbers van country kunnen hun hart op gaan halen, want van haar hand komt het album ‘Redesigning’ waarbij de stem van Marianne zeker doet denken aan de illustere countryzangeres Dolly Parton, hoewel er eveneens een vleugje Lynn Anderson in zit. ‘Memories’ past wel in dit jaargetijde, omdat het stemmig is, maar ook niet te zwaar. Dat komt mede door de zang van Marianne.

Telefonisch Gesprek met Marianne

In de uitzending van 11 november vertelt Marianne over het nieuwe album.

  1. Gesprek met Marianne Ligthart over het album Redesigning in Alternative FM op 111121 Alternative FM 9:40

Muziekstroming

Op de donderdagavonden na het programma wat wij uitzenden, volgt ‘Nashville’ van Astrid van der Kaaij bij ZFM Zandvoort. Dat wil niet zeggen dat we ‘country’ overslaan, want er is van deze muziekstroming wat te melden als het uit Noord-Holland komt. Sylvia Aimee heeft de nodige aandacht gekregen en buiten de provincie is het Stevie Mae Robin en in grijs verleden hebben we materiaal gedraaid van Rivers met Annika IJdo. Er zit wel degelijk inhoud en het is niet iets wat je zomaar hoeft weg te leggen. Dat bewijs levert Marianne Ligthart met ‘Redesigning’.

Verleden

‘Redesigning’ neemt je mee naar het verleden. Het ene moment over mijmerende momenten zoals op ‘The Old Lady’, het andere moment dat wat eens is geweest en niet meer terug komt zoals ‘You Can’t Pick Love’. De zangeres en muzikante heeft dit nummer in het voorjaar al uitgebracht als single. Subtiel zijn soms de instrumenten die in de muzikale arrangementen verborgen zitten, zoals een viool in ‘Wildflowers’. Die viool snijdt eigenlijk door je ziel heen. Het is daarmee precies wat Marianne op haar eigen website zal zegt. Het verhaal achter de liedjes proberen te vertellen.

Veel te beleven

‘Redesigning’ is een album wat bij iedereen een herinnering kan oproepen. Iedereen heeft een gedachte bij een gebeurtenis. De eerste liefde of een breuk in de vriendschap of het huwelijk. Vlot zijn ‘Same Old Song’ en ‘We Don’t Lose’. Lichtvoetigheid en optimisme klinkt door ‘Maybe Tomorrow’. Er is best veel te beleven op het album ‘Redesigning’.

Hoofdfoto: Marjolijn Eggens Photography
Delen via