Ga naar de inhoud

Kijkje in de ziel van Joëtta Zoetelief met EP ‘Narrative’

Het is wellicht een kijkje in de ziel van de Amsterdamse songwriter Joëtta Zoetelief die zich kwetsbaar durft op te stellen met haar EP ‘Narrative’. De EP bevat vier nummers waarvan ‘Here’ en ‘Talk To Me’ eerder als singles zijn uitgebracht. Wie de muziek niet kent, heeft Joëtta al een kleine handreiking. Haar muziek zit in de richting van Billie Marten, Lucy Rose, Sufjan Stevens and the Staves.

Troostend

Joëtta omschrijft zichzelf als een Nederlandse indie folk artiest en songwriter. Voor haar is songwriting een manier om over zichzelf en de wereld te leren. Als anderen zich herkennen in haar teksten en de muziek troostend is, is dat voor haar een hartverwarmende ervaring. Om die reden is de muziek niet alleen in ons programma te horen geweest, maar ook bij de lokale omroep waar wij onder vallen: ZFM Zandvoort.

Foto: Ayla Maagdenberg

Proces

Via haar eigen Facebookpagina vertelt Joëtta hoe het maken van ‘Narrative’ in zijn werk is gegaan. Ze schrijft dat het maken van deze EP niet makkelijk is geweest maar dat ze de weg er naar toe zoveel heeft geleerd. ,,Toen ik aan dit project begon te werken, gooide ik mezelf in het diepe. Ik heb mezelf er voortdurend aan herinnerd dat deze eerste EP een onderzoeksproject is, geïnteresseerd blijft in het ontdekken van verschillende opties qua tekst, geluid en productie en nieuwsgierig zijn naar de bevindingen”, vertelt Joëtta.

Interview

  1. Gesprek met Joëtta Zoetelief over haar EP Narrative tijdens 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf in Alternative FM op 281021 Alternative FM 7:26

Persoonlijke EP

Het is daarnaast een persoonlijke EP, waarbij het gaat om te ervaren is met de vraag hoe het is om muziek uit te brengen. ,,Mijn EP is een verzameling van mijn eerste nummers, waarbij de titeltrack ‘Narrative’ de laatste track is die ik schreef. Het is het enige nummer op de EP waar ik zelf de akoestische gitaar heb opgenomen. Het nummer bleef heel dicht bij de originele versie en voelt voor mij als artiest heel erg waar. Het heeft veel moed nodig om te bewegen van dromen over het loslaten van muziek naar het daadwerkelijk maken en delen van mijn muziek. Maar het is zo belonend om te ontdekken wie ik ben als verhalenverteller en muzikant”, zegt Joëtta.

Foto: Ayla Maagdenberg

Kracht

Misschien is dat wel de kracht van deze EP. Het persoonlijke. Vier luisternummers die onder je huid kruipen . Het is als je de vier nummers hebt beluisterd direct het gevoel te hebben dat het beklijft. Dichterbij met ‘Narrative’ kom je niet bij deze Amsterdamse songwriter.

Artwork: Lisette van de Graaf
Foto’s: Ayla Maagdenberg
Delen via