Ga naar de inhoud

2021-42. Reguliere Uitzending

Een wat rustige uitzending als het aan komt op het nieuwe materiaal wat is uitgebracht en primeurs die uit de Nederlandse muziekwereld komen. Om met het laatste te beginnen, is dankzij het label van Excelsior de nieuwe single ‘Fair Enough’ van Loupe in de uitzending te horen geweest en de nieuwe single van Mountaineer met ‘Made-Man War’. Voor Noord-Holland is het een beetje stilte voor de storm, want komende donderdag zijn er wel de nodige nieuwe dingen te horen.

Muzikale tip

In aanloop naar deze uitzending toe speelt Groen Links Zandvoort en Bentveld raadslid Karim El Gebaly ons een muzikale tip toe afkomstig van Totti Demeo uit Amsterdam. De drie bandleden komen allemaal oorspronkelijk uit Haarlem en omgeving en hebben op de dag van de uitzending de single ‘Te Weinig’ gedropt. Een Nederlandstalig nummer in de jasje van de oude ‘Italosound’ uit de jaren tachtig. Hierbij moet je denken aan Koto met ‘Jabdah’ of de grote hit van Sabrina uit de jaren tachtig met ‘Boys’.

Interviews en Gesprekken

De muzikale tip levert een last-minute gesprek op met de heren Thomas en Bou op van het drietal. Naast deze twee gesprekken legt Jacob D. Edward uit wat zijn bijdrage is voor Muziek in Beeld in de gemeente Edam-Volendam en vertelt hij over zijn winst in de Waterlandse Popprijs van vrijdag 15 oktober 2021 in de PX Volendam. Ook Davy Knobel van Light By The Sea vertelt over de release van hun debuutalbum ‘Only Death Makes Icons’.

Meer Nederlandstalig

Meer Nederlandstalig werk is er van de dames Milou en Juliet met ‘Ditjes Datjes’. Juliet komt nog zelf met meer nieuw werk, want eind deze maand verschijnt haar debuut EP. Komen wij er niet op terug, dan zijn het onze collega’s van 3voor12 Noord-Holland wel. Bovendien is er in de komende uitzending (28 oktober) weer een ‘3voor12 Noord-Holland Vloedgolf’ waarbij een terugblik is op het uitgebrachte materiaal van afgelopen maand.

Light By The SeA

Het zwaartepunt van de uitzending van de meest recente uitzending ligt bij muziek uit Breda. Light By The Sea uit deze stad hebben hun debuutalbum ‘Only Death Makes Icons’ geïntroduceerd dat sterk afwisselend en waarbij Anna en Davy moeiteloos lijken over te gaan van het één naar het ander. Op deze website besteden we al aandacht aan deze release.

Terugluisteren

Wie de uitzending van donderdag 21 oktober terug wil luisteren, kan dat hieronder doen.

  1. Uitzending 2021-42, uur 1 AlternativeFM 55:27
  2. Uitzending 2021-42, uur 2 AlternativeFM 56:45
  3. Uitzending 2021-42, uur 3 AlternativeFM 57:01
Delen via