Ga naar de inhoud

Iconen en andere zaken op album ‘Only Death Makes Icons’ van Light By The Sea

Anna Baumann en Davy Knobel hebben de tijd van de lockdown goed gebruikt en zijn bezig geweest om een heel album in de steigers te zetten die zijn weg heeft gevonden in het album ‘Only Death Makes Icons’. Het tweetal afkomstig uit Breda is al eerder in mei van dit jaar bij ons in de studio geweest en heeft daar een aantal nummers akoestisch gebracht. Het album is een geluid van oosterse invloeden die samenkomen met een westers geluid.

Gesprek met Davy in de uitzending van 21 oktober 2021

  1. Gesprek met Davy Knobel van Light By The Sea over het album Only Death Makes Icons in Alternative FM op 211021 Alternative FM 9:14

Mysterieus?

Is het album mysterieus? Op sommige momenten wel, maar wat opvalt, is dat het tweetal je moeiteloos meeneemt in verschillende stijlen., zoals op ‘Hollywood Vampire’. Een nummer wat ze in onze bewuste uitzending in akoestische vorm hebben uitgevoerd. Het dromen van een sterrenstatus en dan eigenlijk als het ware te worden leeggezogen. De akoestische gitaar is prominent aanwezig, maar ook een knipoog naar Hank B. Marvin van The Shadows met een vleugje van Ennio Morricone is op bijvoorbeeld ‘Willow Creek’ terug te horen, waardoor het album een jaren zestig twist meekrijgt.

Sprookjesachtig

Het haast sprookjesachtige ‘Little Jeane’ lijkt wel te gaan over iemand die erg naïef lijkt te zijn in de grote boze mensen wereld, maar het contrast is groot. Het is misschien wel de wereld die meer van dit soort onschuldige mensen nodig heeft om de wereld mooier te kleuren. Het ook zijn dat jezelf beter kunt bewapenen tegen die grote boze buitenwereld. Het is sowieso een meeslepende song, wat ook komt door het stemgeluid van Anna.

Iconisch

Iconen. Als er een nummer iconisch klinkt, is dat de eerste single ‘Eleanor’ die Light By The Sea heeft uitgebracht. Bombastisch en stevig, maar tegelijkertijd weer niet te hard. ‘Crimson Sugar’ dat eveneens als single is uitgebracht is weer een dansbare track. Zoet is de song wel. Dromerig ook. En oh ja…Waar zijn die ‘dandy’s’ toch gebleven? ‘Where Have The Dandies Gone?’ is een subtiele track wat dichtbij de rock ligt.

De eerste single ‘Eleanor’

Aanwinst

Light By The Sea is wat betreft ons een aanwinst in het Nederlandse muzieklandschap, want ze doen eigenlijk internationaal nauwelijks onder voor grote bands. Het wachten is de op de erkenning die ze van ons alvast wel krijgen.

Delen via