Ga naar de inhoud

Nieuw seizoen Rob Acda Award weer gestart

De Rob Acda Award gaat opnieuw van start, waarbij vanaf maandag 25 oktober 2021 deelnemers zich kunnen inschrijven van de nieuwe editie die een “Day ’n Night” versie gaat krijgen. Muzikanten krijgen bij de Rob Acda Award de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière.

(bron: Rob Acda Award)

Niet tot een einde gekomen

De vorige editie van 2019/2020 is niet tot een einde gekomen, vanwege de pandemie rondom corona. Aanvankelijk is het weer de bedoeling geweest om dit op 28 augustus van dit jaar af te werken, maar ook op die dag is een streep gegaan. Op vrijdag 22 januari is er zowel een dag als een nacht versie. In de avond vanaf 19.30 is er een avondversie met een voorronde, waarna aansluitend de nachtversie volgt met de finale van bands en muzikanten die muziek maken voor de nacht. De jury kijkt dan ook echt of deze bands en muzikanten affiniteit met de nacht hebben.

Doel

Voormalig Rob Acda Award deelnemer Precursor is een act die bijvoorbeeld in de nachteditie mee zou kunnen doen

Met de nachtelijke editie denken de organisatoren om bijvoorbeeld de rappers, dj’s, producers, spoken word, electronische live-acts, experimentele acts en woordkunstenaars een plaats te geven. De bedoeling is dat juist deze categorie op die wijze wat meer de nachtelijke festivals de show stelen.

Hoofdfoto: Marcus van Dam
Delen via