Ga naar de inhoud

Jacob D Edward wint Waterland Popprijs

Het fenomeen popprijzen kan vaak voor muzikanten het startpunt zijn voor de sprong om meer bekendheid te geven aan de muziek die zij maken en dat geldt misschien ook wel voor Jacob D. Edward nu hij de Waterland Popprijs heeft weten te winnen. Dat is gebeurd in de PX Volendam, waar de Volendamse songwriter nog een week eerder het feest van zijn label King Forward Records mede heeft vorm weten te geven.

Appels met Peren

Of het nu de Rob Acda Award is of dat het gaat om de Popprijs Amstelland, het blijft appels met peren vergelijken, omdat de echte muziekliefhebber en de muzikanten zelf vinden dat muziek geen wedstrijd hoef te zijn. Dat is gisteren ook wel gebleken met de diversiteit aan deelnemende muzikanten. Of het nu om de winnaar gaat of om de andere deelnemers, divers is de muziek wel geweest op deze avond. Van de rap en hiphop die KVBA en Kompas brengen tot het dynamische geluid van The Cruz.

Extra’s

Wat tijdens de avond opvalt, is dat alle deelnemers toch weer in de ontwikkeling verder zijn, dan bij het begin van de reeks. Naast de muziek die de deelnemers op de avond hebben gebracht, is er ook wat te zien. Kompas komt met visuals en KVBA komt met een confetti kanon om wat extra indrukken achter te laten. Winnaar Jacob D. Edward doet dat in de finale met een zangeres waarmee hij zijn huidige song ‘Sinderely Jacob’ een andere invulling geeft.

Tevreden

Ook over zichzelf is de Volendamse songwriter tevreden. ,,Het heeft mij veel geholpen met het traject wat ik heb gevolgd”, zegt hij daarover. Daarmee doelt Jacob D. Edward zijn traject bij het Noord-Hollandse muziekplatform NH-Pop dat eerder enkele muzikanten op sleeptouw heeft genomen.

Thuiswedstrijd

Jacob D. Edward is niet de enige Volendamse muzikant die een thuiswedstrijd heeft gespeeld. Hetzelfde geldt ook voor Roy de Smet die naast zijn radioprogramma bij de omroep van Edam-Volendam zelf ook muziek maakt. ,,Ik heb nagenoeg een foutloos optreden gedaan en daar ben ik tevreden over”, zegt hij over zijn bijdrage in de finale.

Foto: Marcus van Dam
Delen via