Ga naar de inhoud

Adrian Kraft houdt het klein op solo album ‘Homeward Bound’

Adrian Kraft heeft een verleden met Nexo Shape, maar heeft inmiddels zijn eerste eigen album ‘Homeward Bound’ uitgebracht waarop hij alles klein houdt. Het is de van oorsprong Aalsmeerse muzikant gelukt om dit voor elkaar te krijgen, hoewel er wel degelijk iets terug is te horen van zijn Nexo Shape periode. Wie de discografie erop na slaat, ziet dat Adrian al de nodige voetsporen in het muzikale landschap heeft achtergelaten. Met Nexo Shape weet hij zelfs de landelijke zenders te halen.

Gesprek met Adrian tijdens Alternative FM van 14 oktober 2021

Adrian heeft in onze uitzending verteld hoe ‘Homeward Bound’ tot stand is gekomen. Een deel van dat album heeft hij al akoestisch laten horen bij ons in de uitzending van juli dit jaar. Daar heeft Adrian al laten horen hoe hij dit album wat er nu ligt, wil laten klinken.

  1. Gesprek met Adrian Kraft over het album Homeward Bound in Alternative FM op 141021 Alternative FM 7:36

Geen lange tracks

Op dit moment wil Adrian zijn eigen album aan de man brengen. Wat opvalt is dat bijna geen enkel nummer langer duurt dan drie minuten, behalve de laatste track ‘Excuses’. Het is een album waar mee je dus even een half uur de boel kunt laten voor wat het is, want de songs ontlenen zich daar heel goed voor. Wie naar de stem van Adrian luistert kan soms de vergelijking maken met Brad Roberts van Crash Test Dummies. Een diep klinkende stem.

De single ‘Fire Keeps Burning’ is één van de singles op het album ‘Homeward Bound’

Muzikale reis

Hier en daar persoonlijk, maar de eerste single die Adrian van het album heeft gehaald is een wazige. ‘Drunk’ is een song die gaat over deze ervaring. ‘Homeward Bound’ is een muzikale reis. Niet alleen voor wie er naar luistert, maar ook degene die het verhaal vertelt en dat is Adrian zelf. Dat begint al met het titelnummer zelf. Een haast mijmerende song. Het begint klein met enkele gitaarakkoorden die Adrian herhaalt, om vervolgens een ritmebox aan toe te voegen.

Vertwijfeling

Om nog even naar de laatste song te gaan. Dat is de langste track die over de drie minuten grens heen gaat. Het is het verhaal van spijt over iets hebben, daarmee zitten en de twijfel of je die brief nu wel of niet moet versturen. Kortom het laatste nummer laat je wellicht in vertwijfeling achter.

Delen via