Ga naar de inhoud

2021-40 Reguliere Uitzending

Oktober is begonnen en daarmee ook de herfst en het lijkt wel of de muziek daar in volgt, want in deze uitzending zitten een aantal nieuwe singles en primeurs die dit jaargetijde ook aankondigen. Regelrechte primeurs zijn er van Moos met ‘Touch U’, Paul Bond met ‘Same Song, Different Groove’, Nevin met ‘Nonexistent Springs’ en Rufusking met ‘Motel Stardust’.

Interviews en Gesprekken

Dat levert uiteraard interessante telefoongesprekken op met David Breebaart van Moos op over de nieuwe single omdat wij eerder op aanraden van burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort in aanraking zijn gekomen met de band in de uitzending van 5 augustus. Voor Paul Bond kennen de uitzendingen van Alternative FM weinig geheimen en Nevin beleeft haar vuurdoop om te praten over haar nieuwe single. Na eerder in juli met Albertine te hebben gesproken, is dat tijdens de uitzending, is dat nu weer gebeurd. Reden is haar eerste album ‘Drops’ en haar succes tijdens de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam.

  1. Gesprek met David Breebaart over de single Touch U in Alternative FM op 071021 Alternative FM 8:05
  2. Gesprek met Paul Bond over de single Same Song Different Groove in Alternative FM op 071021 Alternative FM 9:46
  3. Gesprek met Nevin over de single Nonexistent Springs in Alternative FM op 071021 Alternative FM 8:21
  4. Gesprek met Albertine over onder meer het album Drops in Alternative FM op 071021 Alternative FM 11:01

King Forward Records

Verder is er aandacht besteed aan het album van ISLE ‘A Siren’s Call’. Een album vol met ambient folk die zeker past in dit jaargetijde. In aanloop naar het tienjarig bestaan van King Forward Records dat een dag na de uitzending heeft plaatsgevonden in de PX Volendam, is het nodige materiaal gedraaid van het label met uiteraard de twee actuele songs van Jacob D. Edward met ‘Sincerely Jacob’ en Joey Vriend met ‘Smile’. Hier hebben we elders op de website al een verslag van gedaan.

Nevin met ‘Nonexistent Springs’

De clip van ‘Nonexistent Springs’

De audio van de uitzending vanaf 19.00

  1. Uitzending 2021-40, uur 1 AlternativeFM 55:38
  2. Uitzending 2021-40, uur 2 AlternativeFM 56:48
  3. Uitzending 2021-40, uur 3 AlternativeFM 56:45
Delen via