Ga naar de inhoud

King Forward Records viert 10-jarig jubileum

Afgelopen week heeft muzieklabel King Forward Records het tienjarig bestaan gevierd met optredens van verschillende muzikanten in de PX Volendam, waar eerder AlascA met het label is begonnen. Deze band heeft niet opgetreden, maar de ‘die hard’ liefhebbers van het ‘alternative’ en ‘indy’ geluid worden tijdens de avond op hun wenken bediend.

Veelvuldig

In ons programma zit veelvuldig materiaal van het Volendamse muzieklabel. Het is niet alleen Nederlands wat de klok slaat, maar ook uit bijvoorbeeld Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en uit de Verenigde Staten let King Forward Records op het materiaal wat zij willen uitbrengen. Hier gaat het volgens Frank Bond vooral om de ‘niche’ die muzikanten met zich meenemen. Hij kan het weten, want Frank is de motor achter het label, is daarbij één van de drijvende krachten achter het muziekplatform NH-Pop en is de band AlascA begonnen met Ferdinand Jonk. De twee zijn al bezig met nieuw materiaal, wat zij al eerder in dezelfde PX Volendam hebben laten horen.

Joey Vriend tijdens één van zijn nummers in de PX Volendam. Foto: Marcus van Dam

Geen gebrek aan muzikaal talent

Aan muzikaal talent geen gebrek. De meest actuele muzikanten die bezig zijn om hun werk onder de aandacht te brengen zijn Jacob D. Edward uit Volendam en Joey Vriend uit Hoorn, maar tegenwoordig naar het schijnt in Heerhugowaard woont. Beiden heren zijn Frank Bond enorm dankbaar als het gaat om het uitbrengen van hun werk.

Warmbloedig

Warmbloedige klanken en muziek komen van de Senegalese muzikant Sakis. Haast ademloos krijgt de songrwiter de zaal stil. Zeker als hij iets vertelt over de regen die het continent graag nodig heeft en waar sommige Nederlanders vinden dat er in hun land teveel van is.

Bakersongs. Foto: Marcus van Dam

Bands en muzikanten

Naast Jacob D. Edward zijn er nog een aantal bands en muzikanten die wij in ons programma hebben laten horen. Tijdens de avond hebben ook Ro Halfhide (live bij ons geweest), Mummy’s A Tree, Port Of Call en Bakersongs eveneens hun werk laten horen. Van de drie laatstgenoemde bands, hebben wij eveneens aandacht besteed in het programma via ZFM Zandvoort. Hoe het verder gaat lopen, zal de tijd uitwijzen, maar van Mummy’s A Tree komt zeer binnenkort weer vers materiaal, die uiteraard bij ons de weg gaat vinden.

Ro Halfhide is één van de Nederlandse songwriters op het King Forward Records muzieklabel. Foto: Marcus van Dam

Beeldmateriaal

In dit artikel het beeldmateriaal wat technicus Marcus van Dam bij elkaar heeft geschoten van een avond King Forward Records in de PX Volendam.

Overzicht

Bakersongs. Foto: Marcus van Dam
Frank Bond vertelt over de creativiteit van Mummy’s A Tree. Foto: Marcus van Dam
Port Of Call sluit de jubileum avond af. Foto: Marcus van Dam.
Delen via