Ga naar de inhoud

Met ‘Daydreamer’ van Geoff Wyld is eerste EP een feit

  • door

In Alternative FM hebben we al eerder ‘Daydreamer’ en ‘Made Men’ van Geoff Wyld al laten horen en tot voor kort heeft de band uit Zuid-Limburg alleen maar singles uitgebracht. Daar is sinds vandaag verandering in gekomen met de EP ‘Daydreamer’

LAndelijke aandacht

Aan aandacht heeft Geoff Wyld geen gebrek gehad. Al eerder is de band uit het zuiden van het land te horen geweest bij 3FM en ook bij NPO Radio 2 hebben de drie mannen al laten horen wat ze waard zijn. In onze ogen is de aandacht van de landelijke media terecht, omdat het drietal daar zeker een plek verdient.

Muzikale reis

Allereerst is de EP een muzikale reis waar behoorlijk wat invloeden terug zijn te horen. Hoofdzakelijk is het wel een psychedelisch geluid die het drietal aan de dag leggen. De single ‘Made Men’ die als openingstrack is te horen heeft een behoorlijke soul met een slepende en stevige gitaarloop, maar het nummer kent ook subtiele kenmerken. Wie de song inhoudelijk beluistert, krijgt een inkijk in het gevoelsleven van de man. Ook heel interessant, want die kan heel gemeen zijn. Het kan simpel zijn, maar toch je moet er wel bij nadenken en dat Geoff Wyld zeker op de EP. Bovendien is er bijna op elk nummer wel een muziekstijl terug te horen, zoals rock, blues en soul.

Realiteit of droom?

Wat is echt en wat is een droom? ‘Perfect High’ gaat daar over, want liefdesrlaties kunnen behoorlijk complex zijn. Bovendien zit er in ‘Perfect High’ behoorlijk wat afwisseling met rustige momenten die wellicht even de fantasiewereld naar boven haalt, om vervolgens weer stevig te klinken als het om de realiteit gaat. Metaforisch kan het haast niet. Uiteraard ontbreekt het titelnummer ‘Daydreamer’ niet.

Brief

Met ‘U’ lijk je wel een muzikale brief in te zijn gestapt en die je meeneemt in een onmetelijke ruimte. Vooral het psychedelische karkater van dit nummer zorgt ervoor dat je als het ware in de song wordt meegetrokken. Al met al is deze EP even een moment om een kwartier lang onderuit te zakken en het alles over je heen te laten komen.

Foto hoes EP: Julia Aumann en Lot Sauren.
Delen via