Ga naar de inhoud

Nylon Six ondersteunt World Clean Up Day met ‘We Are Smart’

Ons programma is te beluisteren bij ZFM Zandvoort en in de badplaats waar wij ons programma zijn er jaarlijks wel schoonmaakacties op het strand zoals de Beach Clean Up. Op 18 september is er in groter verband de World Clean Up Day, omdat de initiatiefnemers steeds meer zien dat de wereld verdrinkt in de eigen afval. Tijdens World Clean Up Day steken miljoenen mensen in 180 landen samen de handen uit de mouwen.

(bewerkt persbericht It’s All Happening)

Grote verandering

Volgens de initiatiefnemers moeten alle kleine acties gebundeld leiden naar grote verandering. Een mooi voorbeeld is de Nederlands-Amerikaanse band Nylon Six die het nummer ‘We Are Smart’ heeft geschreven. ,,We Are Smart’ is er om iedereen te inspireren na te denken over de plastic vervuiling en mensen te verenigen om onze planeet schoon te maken. Het is tijd voor actie”, zegt Nylon Six zangeres Saskia Peters.

Gebundelde kracht

Nylon Six bundelt hiervoor de krachten met de internationale milieuorganisatie Let’s Do It World. ‘We Are Smart’ is dit jaar ondersteunend in de wereldwijde promotie van de door hen georganiseerde World Cleanup Day.

Motivatie

Saskia Peters legt haar motivatie uit tijdens World Clean Up Day. ,,Ik woon in de buurt van veel groen en water. Op het eerste gezicht heel mooi, maar als je wat beter kijkt, zie je het liggen; zwerfvuil. Overal. En dan vooral plastic. Ik wandel veel met de hond en raap veel op. Kinderen uit de buurt kunnen bij mij een heitje verdienen door te helpen opruimen. Maar de stroom is eindeloos. Wat je vandaag weghaalt, ligt er morgen weer. Ons afval is een enorm probleem! Omdat ik dit in mijn eentje niet kan oplossen, schreef ik er een song over. Muziek is een geweldig middel om een boodschap over te brengen”, zegt de Amsterdamse zangeres van Nylon Six.

Afbeelding camapgne actie

IJburg Schoon

Op 18 september slaat Saskia Peters zelf lokaal de handen ineen met de Amsterdamse organisatie IJburg Schoon. Deze organisatie heeft als missie van IJburg de schoonste wijk te maken. Op World Cleanup Day gaan vele vrijwilligers de wijk en omliggende natuur in om op te ruimen.

Meer informatie

Meer informatie over het programma van IJburg Schoon op World Cleanup Day. Verder is er een blog over de song ‘We Are Smart’ waarbij nieuwsgierigen de bijbehorende animatie video kunnen bekijken die is gemaakt door illustrator en plastic picker Marike Knaapen.

Delen via