Ga naar de inhoud

Na Single ‘Mixed Messages’ volgt nu de solo EP van Grenadeers drummer Guy Pek

Grenadeers drummer Guy Pek heeft eerder in onze uitzending al het nodige verteld over zijn solo single ‘Mixed Messages’, waarbij hij tijdens dat gesprek ook vertelt dat de single een vervolg krijgt in de vorm van een EP. Die EP is op vrijdag 3 september verschenen bij Gentlemen Recordings.

(bewerkt persbericht Gentlemen Recordings)

Veelzijdige EP

‘Mixed Messages’ is geschreven en opgenomen tijdens lockdown. Naast het produceren en mixen, speelt Guy op deze EP alle instrumenten zelf in. Na tours en studiowerk met een breed pallet aan binnen- en buitenlandse bands brengt drummer en songwriter Guy Pek nu een eerste solo EP uit onder zijn eigen naam. ‘Mixed Messages’ is geschreven en opgenomen in de lockdown, en naast het produceren en mixen, speelde Pek ook alle instrumenten zelf in. Het resultaat is een veelzijdige EP bestaande uit vijf songs, variërend in stijl. Toch klinkt de EP als een geheel door Guy’s herkenbare stem en zijn gevoel voor detail, met veel verschillende instrumenten en bij vlagen hectische fraseringen die in elkaar klikken als lego.

Telefonisch interview van 5 augustus in Alternative FM

  1. Gesprek met Guy Pek over Mixed Messages in Alternative FM van 050821 Alternative FM 8:23

Introverte songwriting

Guy is extreem introvert, en alle songs op de EP dealen met het gevoel van discrepantie dat hij ervaart in een extraverte maatschappij. Vragen als ‘hoe bouw ik relaties op zonder mijn vrijheid te verliezen?’ En ‘hoe zorg ik dat ik niet gek word van alle prikkels om me heen?’ Komen veelvuldig terug.

Vleugje Motown

Als het over songwriting gaat haalt Guy onder meer inspiratie uit zijn held Elliott Smith, maar in zijn productie horen we een vleugje Motown, en door het gebruik van Afrikaanse percussie moeten we denken aan Graceland van Paul Simon. Soms nemen Guy’s melodieën een afslag die wat doen denken aan Frank Zappa, en in mindere mate Steely Dan. 

Artwork and photo by Felice Hofhuizen
Delen via