Ga naar de inhoud

Aanstekelijke funk uit Amersfoort met Three Little Clouds

In de uitzending van donderdag 19 augustus hebben we met twee tracks van ‘Cloudy Exploration’ (Side B) aandacht besteed aan de aanstekelijke funk van Three Little Clouds uit Amersfoort. Side B is logischerwijs de opvolger van ‘Cloudy Exploration’ (Side A). Wie de muziek kent van Three Little Clouds weet dat stilzitten geen optie is.

Funky en groovend geluid

De band bestaat uit zes personen, maar die heb je wel nodig als je een dergelijk funky en groovend geluid wil laten horen. Eigenlijk is het een mix van funk, hiphop, pop en dance wat is verwerkt in het geluid van de Amersfoortse band. Dat is haast een receptuur voor zwetende festivalgangers, omdat je je gemakkelijk aan het geluid kunt overgeven of zoals ze het zelf zeggen: ‘gemarkeerd met funk, fun en zweetdruppels’. Plezier is in deze tijden wel noodzakelijk, omdat er al zo weinig mag.

  1. Gesprek met Roger Makizodila van Three Little Clouds in Alternative FM op 190821 Alternative FM 6:41

Link met voormalige Amsterdamse etherpiraten

De oudere freaks die de tijden van de Amsterdamse etherpiraten zoals Satellite Disco Action, Future Line en Decibel kennen, bespeuren zelfs het geluid van Three Little Clouds waar deze stations destijds zo bekend mee zijn geweest. Alleen is het verspreiden van de muziek een stuk sneller en hoef je niet naar een speciale platenwinkel om het aan te schaffen. Zeker dit niet, want het komt uit Nederland en we hebben tegenwoordig streamdiensten of geluidsbestanden waarmee je dit alles kunt aanschaffen.

Allweather music

Als het aan de band zelf ligt, speelt het weer geen rol, omdat het ‘allweather music’ is. Je kunt als je van hun geluid houdt, het zelfs in de wintermaanden draaien. Je moet dan wel in staat zijn om het beeld erbij te bedenken, maar dat is nu weer het leuke ervan. Warm worden als het koud is. Bovendien is de clip ‘Five To Nine’ van Three Little Clouds bij het plaatsen van dit artikel hageltjenieuw.

Delen via